Efter DBUs repræsentantskabsmøde i Odense i denne uge er Brøndby ikke længere en del af nogen udvalg eller faggrupper, efter klubben forlod forhandlingerne om Superligaklubbernes fælles TV-aftale. Brøndbys formand, Aldo Petersen, er dog ikke bekymret.

Som konsekvens af, at Brøndby har valgt at gå solo uden om den fælles TV-aftale, er de nu sat uden for politisk indflydelse i dansk fodbold, da de ikke er med i et eneste udvalg eller faggruppe under DBU.

Disse grupper og udvalg har ellers indflydelse på stort set alle forhold i dansk fodbold. Fra medierne kender man disciplinærudvalget, mens der også er faggrupper for blandt andet ungdom, bredde, kampprogram og elite. Men ingen af disse udvalg er Brøndby nu længere en del af.

Brøndbys formand, Aldo Petersen, mener dog ikke, at det kun er den manglende accept af TV-aftalen, der er skyld i, at Brøndby ikke er med i nogen udvalg eller grupper.

- Brøndby var næsten ikke med i nogle udvalg i forvejen. Men det er rigtigt, at vi bad om plads i prof. udvalget og planlægningsudvalget. Det kom vi så ikke, men det har ikke noget at gøre med den manglende TV-aftale, siger Aldo Petersen.

Hvorfor kom I så ikke med i disse udvalg?

- Det er nok vores egen skyld. Brøndby har ikke haft kræfter til at være aktive nok i DBU-regi de sidste par år. Der har vi haft rigeligt at gøre med vores egne ting. 

Frygter du ikke, at I kommer uden for indflydelse?

- Jeg er sikker på, at DBU fint kan repræsentere os sammen med 1600 andre danske klubber, de har ansvar for. Men selvfølgelig er der nogle konsekvenser og noget surhed i øjeblikket, men jeg er sikker på, at når bølgerne lægger sig en lille smule, så kan vi diskutere det, det reelt drejer sig om. Det her drejer sig ikke om, at Brøndby ikke vil være solidariske eller ikke vil sikre klubberne et økonomisk grundlag. Det drejer sig om, at Brøndby gerne vil diskutere, hvordan fremtiden kommer til at se ud, siger siger Aldo Petersen.