Der sker ting og sager på den københavnske vestegn.

Mens Brøndby fortsat leder med lys og lygte efter en ny cheftræner, har klubben fuldstændig ændret planer for det kommende transfervindue.

Ændringen kommer sammen med en nedjustering af forventningerne til det kommende årsregnskab på 30 millioner kroner.

I stedet for et underskud på 10-20 millioner budgetterer klubben nu med et underskud i størrelsesordenen 40-50 millioner.

Hany Mukhtar har længe været på vej væk fra Brøndby. Nu vil klubben beholde ham i endnu en sæson.
Hany Mukhtar har længe været på vej væk fra Brøndby. Nu vil klubben beholde ham i endnu en sæson. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

En af årsagerne til nedjusteringen er, at Brøndby nu ikke længere ønsker at sælge helt ud af de mest navnkundige spillere. Frem til tirsdag skulle Brøndby i sommerens transfervindue sælge spillere for 44 millioner kroner. Nu er det tal reduceret til cirka 17 millioner kroner.

Det betyder ifølge B.T.s oplysninger, at Brøndby nu satser på at beholde spillere som Hany Mukhtar, Simon Tibbling, Dominik Kaiser og Lasse Vigen. Flere af dem havde ellers en fod placeret i udgangen, men skuffende sæsoner har i løbet af sæsonen reduceret deres salgsværdi. Nu er planen, at de skal blive i Brøndby i den kommende sæson.

»Vi skal fastholde udvalgte nøglespillere og supplere med enkelte dygtige spillere udefra og med talenter fra Brøndby Masterclass. Med det budget vi har til rådighed, bør vi altså være konkurrencedygtige i toppen af dansk fodbold. Der kan selvfølgelig komme tilbud på enkelte spillere, der er så gode, at vi ikke kan sige nej, men vi arbejder som sagt ud fra en forventning om, at vi fastholder udvalgte nøglespillere,« siger Brøndby-direktør Jesper Jørgensen.

I stedet for at skifte et helt hold planlægger Brøndby nu i første omgang 'blot' at skille sig af med venstre back Anthony Jung, midterforsvareren Paulus Arajuuri og fejlkøbet Ante Erceg. Derudover rejser Benedikt Röcker, Benjamin Bellot og lejesvenden Nikolai Laursen, når deres aftaler udløber.

Angriberen Ante Erceg er en af de spillere, der efter planen skal sælges denne sommer. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Angriberen Ante Erceg er en af de spillere, der efter planen skal sælges denne sommer. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Når Brøndby sælger færre spillere, betyder det også, at de køber færre i det kommende sommertransfervindue. Brøndbys fans kan derfor ikke se frem til nyindkøb en masse.

De må nøjes med tre-fire nyindkøb i løbet af de kommende måneder. Handler, der først og fremmest skal forstærke forsvaret og angrebet. Og handler, der skal findes på en lavere hylde end sidste år.

Samtidig med nedjusteringen og ændringen af transferstrategien forsøger Brøndby nu at gøre vejen til førsteholdstruppen nemmere for klubbens egne talenter.

I første omgang rykker Jesper Lindstrøm, Peter Bjur og den talentfulde målmand Mads Hermansen op blandt de bedste.