Den kommende uge står i mesterskabets tegn i Brøndby.

På mandag vil de blå-gule enten juble højt over det første Superliga-guld siden 2005 eller græmme sig over en skuffende sølvmedalje. Øverst i artiklen kan du se højdepunkter fra mandagens guldkamp mellem Brøndby og FC Midtjylland

Men uanset om de kommende dage ender i triumf eller tragedie for Alexander Zorniger og co. skal sportsdirektør Troels Bech op og i arbejdstøjet, når enten guld- eller gravøllet er sunket tirsdag morgen.

Brøndby står foran et afgørende transfervindue, hvor flere spillere allerede har besluttet at vende den københavnske vestegn ryggen. Med et muligt DM-trofæ i udstillingsvinduet kan det samtidig blive svært at holde på alle de profiler, der har ført klubben til tops med to runder tilbage af årets Superliga-sæson.

Vi har set det før – og vi kommer til at se det igen. Danske mesterklubber har svært ved at holde på deres profiler, når først trofæet er hjemme. Når succesen melder sig, får den ofte selskab af savlende, større klubber med både lysten og evnen til at købe. Det så vi sidste år med FC Københavns stjernespækkede mandskab, og det har vi de senere år også set med klubber som FC Midtjylland og AaB.

Nu kan det samme ske for Brøndby. Uanset om det bliver til guld eller sølv. Ifølge BTs oplysninger er mindst tre af Brøndbys profiler fortid i klubben efter på mandag. Men det kan meget vel blive til flere.

Nye spillere kommer naturligvis ind. Mindst to-tre stykker har Troels Bech fastslået. Men hvem bliver – og hvem rejser af de spillere, der har spillet over 1.000 minutter og dermed tåler prædikatet ’stamspillere’ i sæsonen, der kulminerer de kommende dage?

De siger farvel

Den svenske kaptajn er en absolut nøglespiller på Alexander Zornigers mandskab, men snart er det slut. BTs kilder fortæller, at svenskeren ikke forlænger sin kontrakt med Brøndby, når den udløber til vinter. Derfor skal Larsson skydes af til sommer, hvis de blå-gule vil have penge for deres anfører. Alternativt skal Brøndby lade penge være penge og vente til januar, hvor højre backen i givet fald rejser på en fri transfer. Søndag blev Johan Larsson sat i forbindelse med den tjekkiske traditionsklub Sparta Prag. Men mon ikke han skyder højere…

Den finske topscorer har kontraktudløb allerede til sommer – og Pukki vil ikke forlænge. Brøndby har ellers forsøgt alt for at bibeholde angriberen i blå og gult. Men selv om Troels Bech ifølge BTs oplysninger har tilbudt finnen en fordobling af den løn, han i dag hæver, har Pukki takket nej. Han vil prøver kræfter med en anden liga. Her peger pilen især mod Grækenland, hvor storklubberne PAOK, Olympiakos og Panathinaikos på mystisk manér har fælles-forelsket sig i den samme mand.

Frederik fra Frankfurt. Det er den knudrede sætning, Frederik Rønnow fra 1. juli kan bruge, når han præsenterer sig selv. Landsholdsmålmanden blev i april måned solgt til Bundesliga-klubben Eintracht Frankfurt og blev på den måde Brøndbys første officielle sommersalg. Rønnow blev første mand ude af døren, men flere følger efter, når sæsonen er overstået.

De kan ende med at smutte

Som en af Superligaens tre bedste spillere er man en eftertragtet vare. Sådan har det altid været. Da Mukhtar netop er en af ligaens absolut største profiler, kan det på ingen måde udelukkes, at han kan lokkes væk fra Brøndby Stadion. Men det bliver ikke billigt. Brøndby vil under ingen omstændigheder sælge for enhver pris. Tværtimod kunne Ekstra Bladet forleden melde om en prislap på 45 millioner kroner på spilleren. Mukhtar er egentlig for god til Superligaen. Så tyskeren er desværre på lånt tid.

Med den sæson, Nørgaard har spillet, vil Brøndbys midtbaneanker være interessant for udenlandske klubber. På et tidspunkt tager nøglespilleren skridtet til det store udland, hvor han allerede har været en enkelt gang. Men bliver det denne sommer? Ikke nødvendigvis. Nørgaard har selv sagt, at han regner med også at være på vestegnen i den kommende sæson. Men den slags har det ind imellem med at ændre sig.

I vinter kunne den polske målsluger meget vel have forladt Brøndby. Men buddet kom ikke. Resten er – som man siger – historie. Wilczek har bombet løs foråret igennem med afgørende scoringer på samlebånd. Ja, uden ham var Brøndby ikke på mesterskabskurs. Spørgsmålet er derfor, om Troels Bech vælger at kapitalisere på en angriber i storform og en mand, der hvis tingene flasker sig kan blive en del af den endelige polske VM-trup. Det kunne meget vel tænkes.

Midtbanespilleren, der er lejet i tyske Mainz, har gjort det godt siden ankomsten til vestegnen sidste sommer. Halimi har masser af kvalitet, og der er næppe nogen tvivl om, at Alexander Zorniger gerne vil se mere til den 23-årige lejesvend. Men bulletinerne fra Tyskland siger netop nu, at der ingen beslutning er truffet vedrørende en mulig fast aftale med Brøndby.

Tyskeren har fået meget skæld ud, men Zorniger har ikke rystet på hånden. Cheftræneren har siden september gjort landsmanden urørlig på holdkortet, og stod det til Zorniger, blev Jungs lejeaftale uden tøven vekslet til et køb. Jung selv vil også gerne blive i Brøndby, så det er i sidste ende op til Troels Bech. Er der bedre alternativer derude? Er svaret ja, får Jung kun én sæson i blåt og gult. Er det et nej, ligner tyskeren en mere blivende figur på Brøndby Stadion.

Ingen elsker Jan Kliment så meget som Alexander Zorniger gør det. Ingen fodboldtrænere  i hvert fald! Tyskeren ser et stort lys i den tjekkiske angriber, som efterhånden har været på lån i Brøndby i to sæsoner. I den tid har spillet i bedste fald været svingende, men det har ikke fået Zornigers kærlighed til at forsvinde. Nu skal Brøndby beslutte, om Kliment skal købes fri – eller hjem til Stuttgart. Umiddelbart peger det i retning af, at Kliment bliver i Danmark.

De skal ingen steder

Tibbling kom til Brøndby sidste sommer og bliver ikke solgt, med mindre et eksorbitant bud lander i Troels Bechs inbox.

Den tyske forsvarsstyrmand har fundet sin rette hylde i Brøndby og ligner ikke umiddelbart en mand, der bliver svær at holde på.

Den islandske midterforsvarer skal ikke til VM, og det taler for endnu en sæson i blåt og gult. En sæson, hvor en fast plads må være Hermannssons mål.

Arajuuri vandt denne sæsons duel om pladsen ved siden af Benedikt Röcker. Det betyder, at finnen næppe skal nogen vegne denne sommer.

Fisker kan se tilbage på en fin første sæson i den blå og gule trøje. En sæson, der derfor langt fra bliver det sidste.

Den tidligere U21-anfører startede som lyn og torden, men mistede senere sin plads i Brøndbys startopstilling. Næste år skal han være fast mand.