En trænerfyring, en skuffende fjerdeplads og en tabt pokalfinale.

Brøndby IF er på et år gået fra at være sekunder fra at erobre The Double til at være kørt bagud i Superligaen af konkurrenterne fra FC København og FC Midtjylland.

Men hvorfor gik det så galt for Vestegnsklubben, som i februar ramte bunden efter en stribe dårlige resultater, hvilket kostede træner Alexander Zorniger jobbet?

»Det var tungt at få folk ovenpå efter skuffelsen fra sidste sæson. Og det tog længere tid, end vi nok havde regnet med,« siger Brøndby IFs Kevin Mensah, som har set det meste af sæsonen fra tribunen, da han har været skadet.

Kevin Mensah i aktion i pokalfinalen.
Kevin Mensah i aktion i pokalfinalen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Han håber, at playoff-kampen mod Randers FC om at komme med i Europa League-kvalifikationen ender i sejr til de blå-gule, så i hvert fald et af sæsonens store mål bliver indfriet.

»Vi har ikke haft en god sæson, men vi nåede pokalfinalen, som vi desværre tabte, og nu kan vi redde den europæiske ambition. Der har været mange op- og nedture, men i sidste ende er resultatet, at vi har været tæt på nogle af vores mål. Men det er klart, at vi skulle have sikret os en plads i Europa for lang tid siden.«

Børndby IF's tyske målmand Marvin Schwäbe har på egen krop mærket den dårlige efterårssæson, hvor han selv underpræsterede.

Han har sammen med holdet leveret bedre præstationer i foråret under midlertidig træner Martin Retov.

Kevin Mensah og Marvin Schwäbe i kamp mod FC København.
Kevin Mensah og Marvin Schwäbe i kamp mod FC København. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Alt i alt har det ikke været en sæson, som vi havde forventet. Vi fik ikke de resultater, vi ville, i den første halvdel af sæsonen. Vores vinteropstart var god, men så kollapsede vi i Esbjerg. Det er ikke kun trænerens skyld. Det er hele holdet. Efter det har vi vist, at vi er bedre end det,« siger Schwäbe.

Han fortsætter:

»Vi har kæmpet fint til tider og kan ende med at slutte sæsonen fint af. Forhåbentligt kommer vi til at spille i Europa i næste sæson. Det betyder meget for os. Det er det, alle i klubben vil. Og det er stort som spiller. Det er det, vi spiller for.«

Brøndby IF møder Randers FC fredag aften kl. 19 på Brøndby Stadion, hvor der forventes mellem 16.000 og 20.000 tilskuere. Kampen kan følges LIVE på BT.dk.