Esbjerg og Superligaen kan blive en profil fattigere om ganske kort tid.

BT kan fortælle, at den amerikanske klub New York City FC har set sig lun på Esbjerg-anføreren, Jeppe Andersen, der kun har et halvt år tilbage af sin kontrakt med den vestjyske klub og ikke lægger skjul på, at han senest til sommer skal spille fodbold et andet sted end Blue Water Arena.

»Jeg ved egentlig ikke så meget om det, men jeg har godt hørt, at New York kunne være en mulighed. Lad os nu sige, at det bliver aktuelt, hvilket det ikke er lige nu, så ville jeg da være interesseret i det. Lige nu er der dog ikke noget konkret, så vidt jeg ved,« siger Jeppe Andersen og tilføjer om muligheden for et skifte til The Big Apple:

»For mig er det lige så meget alt den uden om fodbolden, som trækker. Det ville være en kæmpe oplevelse for mig at bo i New York og spille fodbold i byen. Det kunne være stort. Det er en once in a lifetime-mulighed. Så det ville helt sikkert være interessant. Jeg vil rigtig gerne bo i en anden by end Esbjerg, og jeg håber, at det kan blive til januar allerede. Det er ikke nogen hemmelighed, at det senest til sommer er slut for mig i Esbjerg,« siger Jeppe Andersen, som trods en øjeblikkelig knæskade ser ud til at have bejlere nok for at realisere sit ønske om luftforandring.

Det er nemlig ikke kun udlandet, som lokker.

BT erfarer, at også Brøndby og FC Midtjylland har været inde i billedet som interesserede klubber. Men i FC Midtjylland har man været bange for Andersens skadeshistorik.

»Det med Brøndby og Midtjylland har jeg også hørt, men jeg har slet ikke været i kontakt med nogen af klubberne, så ud fra hvad jeg ved, har det heller ikke været noget konkret,« forklarer den tidligere U21-landsholdsspiller.

24-årige Jeppe Andersen fik foretaget en mindre operation i sit venstre knæ i november og forventes at være tilbage på banen til februar.