Brøndby og FC Nordsjælland er med i feltet af bejlere til Lyngbys stortalent, der med garanti bliver solgt denne sommer

Lyngbys U19-landsholdsspiller Yussuf Poulsen har fokus på eksamenslæsning lige nu.

Men når den sidste eksamen er afsluttet inden månedens slutning, er det tid til at afgøre fodboldfremtiden. Og én ting er helt sikkert. Stortalentet spiller ikke 1. division med Lyngby igen i næste sæson.

BT erfarer, at Lyngby og Yussuf Poulsen har en klokkeklar aftale om, at han skal skydes af sted denne sommer, og bud kommer der ikke til at mangle. Ifølge oplysningerne har et større felt af bejlere meldt deres interesse, men endnu er der ikke landet et konkret bud på Lyngbys bord.

Blandt interesserede klubber er Brøndby og FC Nordsjælland fra Superligaen og så en række europæiske klubber med Feyenoord og Stuttgart som de førende.

Yussuf Poulsen har kontraktudløb næste sommer, og det kommer til at spille en væsentlig rolle for prisen. Kilder tæt på forløbet vurderer, at Lyngby ikke kan få mere end 3,5 mio. kr. for offensiv-spilleren, mens Lyngby selv har en forventning om at hente mindst fem mio. kr. for stortalentet.

I Lyngby ønsker man slet ikke at nævne pris eller ret mange andre ting om Yussuf Poulsen.

- Der er simpelthen så mange rygter og forkerte oplysninger omkring Yussuf, at vi har valgt at lukke ned og sige ingen kommentarer. Det siger sig selv, at en så dygtig spiller naturligvis er interessant for mange klubber, men ellers har jeg intet at tilføje, siger Lyngbys bestyrelsesformand Torben Røsler.

Når de første bud begynder at indløbe, kommer det hurtigt til at være op til Yussuf Poulsen selv at vælge sin næste destination. Og selv om de udenlandske klubber kan lokke med større lønpakker og eksotiske himmelstrøg, vil Brøndby eller FC Nordsjælland være et naturligt næste skridt for den 18-årige offensivspiller.

I Brøndby har man netop ansat Yussuf Poulsens træner fra U19-landsholdsårgangen, Thomas Frank, og hans indgående kendskab til stortalentet kan gøre en forskel. Poulsen vil være garanteret fast spilletid og vil være endnu en markant forstærkning for Brøndby, som i sidste uge hentede Esbjerg-keeperen Lukas Hradecky på en fri transfer.

FC Nordsjælland har længe været Lyngby-spilleres foretrukne klub, når de skulle videre i udviklingen, og senest har Uffe Bech haft stor succes med at rykke fra Lyngby og nordpå.

På rygteplan har Brøndby været det varmeste bud som Yussuf Poulsens nye klub, men han afviste fredag over for Tipsbladet, at der har været dialog med klubben.

- Det er klart, at det er spændende, at Thomas Frank er blevet træner derude. Det gør også Brøndby til et attraktivt sted. Men jeg har ikke talt med Thomas om det endnu. Jeg har godt nok læst et sted, at jeg er blevet spottet i Brøndby, men jeg har altså ikke været derude. Jeg har ikke været i Brøndby, sagde Yussuf Poulsen til Tipsbladet.

Yussuf Poulsen scorede 11 mål i 1. division for Lyngby i sidste sæson og var klart en af rækkens største profiler. Han har desuden imponeret på det succesfulde U19-landshold.