Både Brøndby og FCK må til lommerne efter derbyet 14. maj.

Hjemmeholdet fra Vestegnen er blevet tildelt en bøde på 80.000 kroner, mens FC København skal betale hele 225.000 kroner.

Det fremgår i en kendelse fra Fodboldens Disciplinærinstans.

I kendelsen lyder det, at størstedelen af FCKs bøde er tildelt på grund af den pyro, der blev affyret før, under og efter kampen.

»Fodboldens Disciplinærinstans vurderer på baggrund af dommerens indberetning samt redegørelserne fra Brøndby IF og FC København, at FC København har objektivt udebaneansvar for den anvendelse af pyroteknik, der fandt sted under kampen, herunder pyroteknik, der blev affyret mod og på banen samt den hærværk, der fandt sted i FC Københavns tilskuerafsnit, jf. § 19.3 i cirkulære om sikkerhed og orden på stadion,« skriver formand for Disciplinærinstansen Jens Hjortskov i kendelsen.

»Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at det i FC Københavns tilfælde er den 14. indberetning, instansen sanktionerer inden for de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, der kan tilregnes FC København.«

Brøndby er derimod blevet tildelt bøden for at ramme en linjedommer med en lighter efter en times spil på Brøndby Stadion.

»Fodboldens Disciplinærinstans bemærker, at det i Brøndby IFs tilfælde er den 8. indberetning, instansen sanktionerer inden for de seneste 12 måneder i relation til overtrædelse af cirkulære om sikkerhed og orden på stadion, der kan tilregnes Brøndby IF.«

Begge klubber har to uger til at indbringe kendelsen for Fodboldens Appelinstans.