Formstærke Brøndby fik femte Superliga-sejr i streg, da holdet fortjent slog FC Midtjylland med 2-1 på MCH Arena.

I et rodet og chancefattigt opgør trak Brøndby det længste strå, da holdet slog et tandløst FC Midtjylland mandskab med 2-1 på MCH Arena i 16. runde af Superligaen.

Topscoreren i Superligaen, Mikael Uhre, sørgede for de to mål, der sender Brøndby op på fjerdepladsen med 27 point. Sejren betyder ligeledes, at holdet nu har vundet fem kampe i Superligaen i streg.

FCM forbliver på førstepladsen med fire point ned til FC København, der tidligere søndag spillede 1-1 med AGF.

Søndag viste midtjyderne langtfra, hvorfor holdet er førerhold i Superligaen. Spillet flød aldrig og blev i stedet bremset af en række fejlafleveringer.

Der skulle derfor ikke meget til for Brøndby at spille bedre, og med stor kynisme af Mikael Uhre og solidt forsvarsspil var det derfor fuldt fortjent, at holdet tog alle tre point.

FCM var først til at blive farlige, da forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard headede bolden på stolpen efter otte minutter.

Endnu farligere blev det, da midtbanespilleren Evander fem minutter senere lod til at have sendt midtjyderne på sejrskurs med en scoring på straffespark, der blev dømt efter en VAR-gennemgang.

Efter scoringen kom kampen over på Brøndbys præmisser, selv om selve kampen faldt i tempo.

Det udmøntede sig i en scoring i det 36. minut, da Mikael Uhre opsnappede en løs bold i feltet og hamrede bolden ind fra en spids vinkel.

Målmageren var ikke færdig i halvlegen, og bare fem minutter senere fik han efter et indlæg vinklet bolden ind til 2-1 med en flot detalje.

Efter pausen jagtede FCM udligningen, men holdet havde gevaldigt svært ved at få skabt chancer.

I overtiden ramte holdet dog overliggeren og var tæt på at snyde Brøndby for sejren.

/ritzau/

Genoplev søndagens Superliga-kampe i LIVE-bloggen herunder: