Så lykkedes det igen for Jens Gammelby at score i Superligaen.

»Endelig,« var Brøndby-backens reaktion, da B.T.s udsendte fangede ham til en snak efter han sammen med holdkammeraterne søndag aften i Herning havde besejret FC Midtjyllands regerende danske fodboldmestre 2-1.

Fuldtræfferen der blev sat ind et kvarter før tid, var hans første siden sidste sommers skifte fra Silkeborg IF.

»Jeg har i den grad længtes efter en oplevelse som denne. Og at der er tale om et sejrsmål på en svær udebane som FC Midtjyllands gør bare oplevelsen endnu bedre,« sagde Jens Martin Gammelby med et stort smil.

Brøndbys Jens Martin Gammelby jubler over sin scoring til sejrsmålet 2-1 i Superligakampen mod FC Midtjylland.
Brøndbys Jens Martin Gammelby jubler over sin scoring til sejrsmålet 2-1 i Superligakampen mod FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

I store dele af efterårssæsonen sad han udenfor med skader i ankel og lyske.

»Det var en rigtig frustrerende periode for mig. Men nu føler jeg, at jeg er tilbage i topform,« sagde Jens Martin Gammelby.

Sejren over FC Midtjylland betyder, at Brøndby IF fastholder sin mulighed for at vinde DM-bronze.

»Det lyder måske lidt kedeligt. Men lige nu tager vi én kamp ad gangen. Den præstation vi leverede mod Esbjerg tidligere i påsken var under al kritik. Det fik vi med sejren i Herning revancheret, så nu kigger vi igen fremad med stor optimisme,« sagde Jens Martin Gammelby, der blev rost til skyerne af Brøndbys cheftræner Martin Retov.

Brøndbys Jens Martin Gammelby i duel med FC Midtjyllands Marc Dal Hende i Superligakampen mellem FC Midtjylland mod Brøndby IF søndag aften på MCH-Arena i Herning.
Brøndbys Jens Martin Gammelby i duel med FC Midtjyllands Marc Dal Hende i Superligakampen mellem FC Midtjylland mod Brøndby IF søndag aften på MCH-Arena i Herning. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Han leverer en glimrende indsats. Jeg tror, at scoringen mod FCM fremadrettet vil komme til at betyde rigtig meget for ham. Men det var ikke kun Jens Martin, der gjorde det godt. Jeg synes også at Marvin Schwäbe fortjener ros for at hive et par gode redninger frem på kritiske tidspunkter. Desuden lavede han et fremragende oplæg til vores første mål,« sagde Martin Retov.

Han lagde ikke skjul på, at han var glad for sejren.

»Før sejren over FCM havde vi i mesterskabsspillet ikke vundet fire kampe i træk. Det er jeg sikker på, vil give os et boost. Det er indiskutabelt, at vi er tilbage i bronzekampen. Men skal det lykkes os at vinde medalje, skal der vindes endnu flere point de kommende runder,« sagde Martin Retov.

Han så undervejs i kampen mod FC Midtjylland såvel Joel Kabonga som Kevin Mensah udgå med skader.

Brøndbys træner Martin Retov.
Brøndbys træner Martin Retov. Foto: John Randeris
Vis mere

»Det bekymrer mig lidt. Hvad angår Mensah har han været rigtig stærk. Jeg håber ikke, det er noget alvorligt. Vi valgte, at tage ham ud, så det ikke blev værre,« sagde Martin Retov, der intet nyt havde at berette om Joel Kabongo, der udgik med en knæskade.

»Jeg har ikke fået status på ham endnu, men det så ikke for godt ud. Det er virkelig synd, hvis han har pådraget sig en alvorlig skade,« sagde Martin Retov.

Tidligere på foråret overtog han jobbet som cheftræner i Brøndby IF fra fyrede Alexander Zorniger og har ikke lagt skjult på, at han gerne vil beholde det.

»Jeg gør mit absolut bedste for klubben. Hvis Ebbe Sand (Brøndby IF's sportsdirektør, red.) på et tidspunkt ringer til mig, og siger, at han gerne vil snakke, så gør vi det. Nu må vi se, hvad der sker. Jeg er sikker på, at vores dejlige klub har masser af arbejde i kulisse,« sagde Martin Retov.