Lyt til artiklen

De har fået lidt at tænke på ude på den københavnske Vestegn efter søndagens intense Superliga-kamp, hvor to Brøndby-profiler pådrog sig skader i kampen mod Randers FC.

Og én, som helt sikkert har fået mere at tænke på, når han kommer hjem i seng i aften, det er den blot 20-årige Jonathan Ægidius, der er tredjemålmand i Brøndby.

For den helt uprøvede målmand, der blot har 17 minutters spilletid for Lyngbys førstehold på cv'et, kan meget vel se ind i en uge, hvor en debut for den danske storklub kan lure på søndag.

Førstemålmand Mads Hermansen er nemlig endnu ikke meldt klar efter en længere pause, mens andenmålmand Thomas Mikkelsen frygtes at have brækket to ribben efter en kontroversiel og afgørende duel i søndagens kamp mod Randers FC – og så står Ægidius altså for tur.

»Mads Hermansen er ikke voldsomt langt fra at være tilbage, men vi finder ud af, hvor meget han kan træne i næste uge. Jeg ved det ikke helt, men hvis Mikkelsen ikke er klar, og vi fortsat vurderer, at Mads ikke er klar til at spille mod Viborg – så står Jonathan Ægidius. Men lad os se, hvordan det udvikler sig,« lød det fra Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen efter søndagens 2-2-kamp mod Randers FC.

Thomas Mikkelsen kom til skade i en afgørende duel, hvor Randers FC scorede i sidste sekund, mens Mikkelsen lå skadet i jorden.

Situationen skabte stor polemik og drama i de døende sekunder på Brøndby Stadion, men som en politiker i valgkamp holdt Niels Frederiksen sig fra at lade hammeren falde over situationen.

»Jeg ved sgu ikke, hvad jeg siger til den. Jeg håbede, man vurderede, at der var frispark, da man kiggede den igennem. Det gjorde de så ikke, da de så den ude i VAR-vognen, og de er jo klogere til at vurdere den slags situationer, end jeg er.«

Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det er en målmand, der er inde i en duel, og jeg ved ikke, hvad de vurderer der – om det er hændeligt, eller hvad det er, men det må de jo gøre. Så ligger han ned og er ukampdygtig, og så sparker de den ind. Jeg kan ikke sige andet, end at det er dommerne, der vurderer det, og de vurderede, det var fair play.«

Hvad er din vurdering af det?

»Jeg har ikke nogen vurdering, for jeg er ikke dommer, og jeg kender ikke reglerne i detaljer,« sagde Niels Frederiksen.

I den anden trænerboks forsøgte Thomas Thomasberg at være objektiv – og det kan så være op til læseren at vurdere, om det lykkedes.

SE SITUATIONEN ØVERST I ARTIKLEN.

»Det sidste mål vil der selvfølgelig blive snakket om. Det er svært at være objektiv for mig, og jeg forstår godt, at Brøndby ville have frispark – det ville jeg også have haft, hvis jeg sad derovre. Men så objektiv, som jeg kan være, så ligner det en fair duel mellem en målmand og spiller, der kun gik efter bolden.«

»Så kan man diskutere, om der ligger en keeper, men han så i hvert fald ikke skadet ud, da han lå der. Men jeg er glad for, at vi fik målet,« sagde Thomasberg, der er træner for det eneste ubesejrede hold efter ni runder.

Thomas Mikkelsens skade var ikke den eneste, Brøndby-fansene kan gå hjem at bekymre sig om.

Den nye stjerne Ohi Omoijuanfu udgik efter en scoring og 19 minutter, men Brøndby-træner Niels Frederiksen forventer, at nordmanden kommer sig hurtigt over det slag, der gjorde ham ukampdygtig.

Du kan læse B.T.s dom over opgøret på Brøndby Stadion lige HER.