Emiliano Marcondes er højt på Brøndbys ønskeliste.
Emiliano Marcondes er højt på Brøndbys ønskeliste. Foto: Anders KjÔøΩrbye

Brøndby har denne sommer hentet forstærkning til målmandsposten i Benjamin Bellot, men tyskeren udfylder ikke det tomrum, der er på midtbanen, og jagten er for længst sat ind dér.

Nu kan BT fortælle om konkrete transferplaner, der afslører ønsket om at hente Emiliano Marcondes til at fylde lidt af pladsen i kæden midt på banen, efter de fire midtbanespillere Lebogang Phiri, Rodolph Austin, Thomas Kahlenberg og Frederik Holst alle sagde farvel til klubben denne sommer.

BT har prøvet at få en kommentar fra Brøndby hos sportsdirektør Troels Bech, men det har ikke været muligt. Dog har kilder i klubbens ledelse bekræftet interessen og tilkendegivet, at man vil henvende sig til spilleren om ganske få dage, når han 1. juli har under et halvt år tilbage af sin kontrakt med FC Nordsjælland og derfra frit kan tale kontrakter med alle klubber.

Emiliano Marcondes er i øjeblikket at finde i Polen, hvor han spiller U21-EM for Danmark, og her lægger han ikke skjul på, at ambitionerne skyder i andre retninger end Superligaen.

Joachim Andersen

»Det kunne godt være nu, at jeg skal tage det næste skridt, men jeg ser det heller ikke som en katastrofe, hvis jeg ikke kommer videre i det her halvår. Det kunne godt ske, men Nordsjælland er et godt sted for mig og med unge spillere til hele tiden at udvikle sig. Men det kunne også være nu, at jeg skal videre.«

Hvad tænker du om interessen fra Brøndby?

»Altså, min førsteprioritet er at komme til udlandet og prøve en ny kultur. Helt klart. Men jeg lukker ikke nogen muligheder. Brøndby og Nordsjælland har lidt den samme spillestil, og egentlig ser jeg mig selv som en Nordsjælland-dreng. Jeg har spillet der i mange år. Og jeg føler ikke, jeg kan få så meget ud af at komme til Brøndby, selv om det er en stor klub. Nordsjælland har gjort så meget for mig, og omvendt har jeg også spillet dér i mange år, så jeg føler, at det er et perfekt sted at være for mig i Danmark,« lyder det fra Emiliano Marcondes, som trods sin glæde over FC Nordsjælland har afvist klubbens forsøg på at forlænge med ham.

Marcondes forsikrer, at det ikke kun handler om økonomi, når han indtil videre har sagt nej til at fortsætte i FC Nordsjælland på den anden side af årsskiftet.

agfsgsgasfg

»Nej, jeg tænker, at jeg også er lidt bange for, hvis der bliver solgt lidt for mange. For hvis Marcus Ingvartsen ryger, Andreas Maxsø ryger, og Stanislav Lobotka ryger, skal man til at begynde lidt forfra. Selvfølgelig er der også mange unge spillere, som også er gode og kan gå ind som erstatninger, men man skal nærmest til at udvikle sig igen og begynde forfra på ny. Jeg er i hvert fald klar til at tage det næste step, og det kunne godt være efter sommer, det er klart,« siger han og fortsætter:

»Der har faktisk ikke været så meget konkret med Nordsjælland, fordi vi har sagt, at vi egentlig ikke vil forhandle hele foråret. Vi ville lige vente til sommer og tage U21-EM med, og så må vi se på det. Det var først her til sidst inden U21-EM, at vi forhandlede, og det var egentlig min agent, der tog sig af den del,« siger Emiliano Marcondes, der havde et forrygende forår, hvor måltotalen kom op på 12 scoringer, og han blev kåret til månedens superliga-spiller i marts.

op

Den succes har gjort hans navn varmt hos flere klubber, og for nylig er han af belgiske og spanske medier sat i forbindelse med et skifte til Standard Liege og Betis.

»Hvis det kunne være en mulighed at komme til Spanien, vil det klart være at foretrække. Men det kan godt være svært at komme fra Nordsjælland til Spanien, så måske er der et mellemstep på vejen,« siger Emiliano Marcondes.

I Brøndby drømmer de om, at det step bliver hos dem. De blå-gule viste sidste sommer, at vejen til La Liga ikke er så lang derfra, da klubben solgte Riza Durmisi til netop Betis, så Troels Bech har et godt argument, når han om få dage kan få lov at tale med Emiliano Marcondes uden problemer.

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.