Brøndby er begyndt det nye år med at sige farvel til en spiller. Det drejer sig om reservemålmanden Mads Toppel, som kom fra OB til Brøndby i august 2015. Fynboen fik i denne sæson kun to kampe i Brøndby-målet: I kvalifikationskampene til Europa League mod Panathinaikos.

Målmand Mads Toppel har haft sin sidste arbejdsdag i Brøndby IF, da han sammen med sportsdirektør Troels Bech er blevet enig om betingelserne for at ophæve kontrakten.

»Mads er en fantastisk personlighed, og det har været en fornøjelse at have ham med i truppen, hvor han har sat kulør på hverdagen. At han samtidig er en dygtig og træningspassioneret målmand, det har bare øget værdien af at have ham i Brøndby IF,« siger Troels Bech til brondby.com.

Toppel kom i november galt af sted med i kniv i køkkenet, da han var ved at skære nogle svinemørbrader, og det har været stærkt medvirkende til, at den 34-årige keeper nu stopper karrieren.

»Kombinationen af den skade og de efterfølgende komplikationer gør, at han ikke kan deltage i hverken kampe eller målmandstræningen. Dertil kommer de bruskskader, Mads har pådraget sig knæene, som fortsat volder problemer, og ligeledes gør ham ukampdygtig. Derfor er vi i fællesskab blevet enige om betingelserne for at ophæve kontrakten før tid, da Mads gerne vil tage det næste skridt i sit liv,« siger Troels Bech.

»Jeg stod i køkkenet og var ved at skære nogle svinemørbrader, da jeg kom til at skære mig i fingeren. Det var fuldstændig fucked, og jeg kunne slet ikke sove om natten. Som dagene gik, voksede den sig kæmpe stor, og til sidst var jeg rigtig bekymret. Derfor tog jeg til lægen igen, og så var meldingen ret klar – det var 50/50, om jeg kunne beholde fingeren,« fortalte Mads Toppel i begyndelsen af december om uheldet ved køkkenbordet.

Nu er målmanden ked af at måtte stoppe, men han er afklaret med situationen:

»At spille i Brøndby IF er en drøm for langt de fleste fodboldspillere, og jeg har været heldig nok til at udleve den drøm. Jeg har nydt hver eneste dag i klubben, og jeg kommer til at savne hverdagen med alle i og omkring klubben.«

»At min karriere stopper før tid er selvfølgelig noget kedeligt noget, for jeg havde ikke planer om at lægge hverken støvler eller handsker på hylden endnu. Men mit uheld i køkkenet gør desværre, at jeg ikke kan gøre mit job som målmand, og så må tingene jo være, som tingene er. Heldigvis har jeg sammen med Troels Bech og Brøndby IF fået en god aftale, og det er jeg taknemmelig for,« siger Mads Toppel.

Andre læser også