Lyt til artiklen

Den 23-årige backprofil i Superligaen Jens Martin Gammelby skifter fra Silkeborg IF til Brøndby IF.

Det erfarer BT fra flere kilder, som samstemmende fortæller, at parterne er blevet enige om en aftale. Det samme erfarede Midtjyllands Avis tidligere på dagen, efter at Silkeborg IF havde meldt ud, at klubben var blevet enig med en unavngiven klub om et Gammelby-klubskifte.

Jens Martin Gammelby er en af Superligaen største nye profiler. Særligt i denne sæson har højrebacken imponeret med sine offensive evner. Derfor var han i januar også med på ligalandsholdsturen. Ankomsten af Gammelby i Brøndby må vække en vis begejstring på Vestegnen, som i dag må være ramt af tømmermænd oven på den store guldskuffelse.

Silkeborg-profilen Jens-Martin Gammelby skifter til Brøndby IF.
Silkeborg-profilen Jens-Martin Gammelby skifter til Brøndby IF. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Gammelby præsenteres i den blå-gule trøje først på aftenen. Ifølge BTs oplysninger skulle den nykårede mestre fra FC Midtjylland have været inde i billedet til det sidste.

FCM-bestyrelsesformand Rasmus Ankersen sagde dog til BT, inden Gammelbys nye klub var kendt, at det ikke var FCM, der havde sikret sig den eftertragtede og målfarlige back.

Salget til Brøndby ventes at indbringe Silkeborg et stort millionbeløb. Det børsnoterede selskab bag klubben har meddelt, at de ‘opjusterer forventningerne til 2018 fra et overskud på 8-12 mio. kr. til et plus på 15-25 mio. kr.’

»Det er en succeshistorie for Jens Martin og for Silkeborg IF. Helt i tråd med vores strategi om at udvikle egne talenter, der skal videre, når de er blevet dygtige nok, har vi sagt ja til det tilbud, vi har fået,« siger Silkeborg IF’s manager, Peter Sørensen, til Silkeborgs hjemmeside.

Jens Martin Gammelby kom fra FC Midtjylland til Silkeborg som U14-spiller. Her har han spillet på de bedste ungdomshold, inden han blev hentet i førsteholdstruppen, hvor han har spillet siden.