Det er ikke holdbart at give spillere mundkurv på, som Brøndby har gjort med nyindkøbte Lasse Vigen, mener Discovery Networks.

Ingen Lasse Vigen i tv-studiet søndag aften. Det var, hvad seerne blev mødt med efter FC Nordsjællands kamp mod Brøndby. Den nye spiller på Vestegnen måtte ikke udtale sig.

En beslutning, som rettighedshaverne fra Discovery Networks ikke forstår.

»Vi kan ikke se nogen gyldig grund til, at vi ikke måtte tale med Lasse Vigen efter kampen. På trods af, at Brøndby tabte, var han jo en god historie. Og det er ikke kun i forhold til Lasse Vigen. Det er det generelle i, at selvfølgelig skal vi have adgang til at tale med spillerne efter kampen,« siger Christian Thye-Petersen, der er redaktionschef hos Discovery Networks.

Søndag scorede 22-årige Lasse Vigen i Farum, men seerne fik altså ingen ord fra danskeren.

»Vi vil ikke virke hysteriske i denne her sag. Men det er utilfredsstillende for os, at vi i sådan en situation ikke har adgang til spillerne, og reelt er det også uholdbart, at vi ikke får lov som rettighedshaver. Og generelt er det også i forhold til en almindelig lyst til at give vores kunder – som jo også er Brøndbys kunder – den gode vare,« siger Christian Thye-Petersen, der dog understreger, at Discovery Networks lige nu har en ’god dialog’ med Brøndby.



Generelt er det heller ikke hverdagskost for tv-stationen, at spillerne ikke er til rådighed.

»Det er vigtigt at sige, at vi generelt har et godt samarbejde med klubberne, og vi har ikke oplevet noget lignende i andre klubber. Men i denne her situation er det ikke tilfredsstillende, og det er ikke holdbart, at vi ikke kan viderebringe de historier til de mennesker, der gerne vil følge Superligaen og Brøndby,« siger Christian Thye-Petersen, om beslutningen der også har betydet, at nyindkøbte Simon Tibbling heller ikke har fået lov til at udtale sig.

Hos Divisionsforeningen opfordres der til, at klubberne stiller spillere til rådighed, for det gavner kun Superligaen som produkt.

»Jeg kender ikke baggrunden for de konkrete situationer, så det vil jeg ikke forholde mig til. Men helt generelt arbejder vi jo med at gøre Alka Superliga så åben og nærværende som muligt i alle sammenhænge. Det er meget væsentligt, at vi er det, for Superligaen er jo ’Danmarks liga’, og det, vi netop kan, er at være tættere på dem, hvis liga det er,« siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.



Søndag spiller Brøndby den næste kamp i Superligaen, hvor Lyngby kommer på besøg på Vestegnen. Her er det Viasat, der sender kampen, men redaktionschef Kim Mikkelsen har ingen kommentarer til Vigen-episoden.

»Vi har jo ikke oplevet det og ved ikke, hvad der er sket. Men jeg har da en klar forventning om, at Brøndby stiller spillerne til rådighed i de kampe, vi viser med dem,« siger Kim Mikkelsen.

For Brøndbys vedkommende handler det om, at man vil lade spillerne falde til. Det fortæller klubbens kommunikationschef Christian Schultz.

Hvordan kan det være, de nye ikke blev stillet til rådighed?

»I forbindelse med søndagens kamp var det sportslige hensyn, der gjorde, at trænerstaben valgte, at man gerne ville vente med interviews med de to nye. Vi har et tæt program med tre kampe om ugen, og derfor ville man gerne lade de to nye spillere bruge nogle dage på at falde til først, for der er mange nye indtryk, der skal fordøjes, såsom nye medspillere, ny taktik, etc.«

Hvad ville det skade, at Lasse Vigen gik i studiet?

»Vi skal hele tiden forsøge bedst muligt at ramme balancen mellem at stille spillere til rådighed, og så opveje det med det pres, der er i at komme til en ny klub, hvor der skal præsteres fra dag ét.«

Hvad med jeres kommercielle interesser?

»Det er selvfølgelig også en overvejelse, vi gør. Vi er en åben og tilgængelig sportsklub, som giver vores fans et stort indblik i dagligdagen i Brøndby. Det gør vi gennem egne platforme og gennem medierne. At vi lige til denne kamp valgte nogle andre sportslige hensyn, kan vi godt forstå ærgrer medierne og rettighedshaverne, som vi er i en god dialog med i forhold til at ramme den rigtige balance kombineret med deres interesser.«

Beslutningen bliver kaldt uholdbar – hvad siger i til det?

»Vi har selvfølgelig en stor interesse i at samarbejdet med rettighedshaverne er så gnidningsfrit som muligt. Jeg er sikker på, vi finder ud af at ramme den rigtige balance.«