Bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen
Bestyrelsesformand og hovedaktionær i fodboldklubben Brøndby IF, Jan Bech Andersen Foto: Linda Kastrup

Midt i at Brøndby i Superligaen kæmper voldsomt med at finde et ordentlig spillemæssigt niveau, kan BT afsløre, at klubbens formand, Jan Bech Andersen, over flere år under dæknavn har deltaget i debatter på et af klubbens fanfora og her har begået et regulært karaktermord på tidligere sporschef Per Rud og nuværende træner, Thomas Frank.

Jan Bech Andersen har under navnet "oscar" på fanforummet SydSiden Online forholdt sig stærkt kritisk over for både Rud og Franks evner.

BT erfarer, at det er Jan Bech Andersen, der gemmer sig bag brugernavnet, men han har ikke ønsket at kommentere historien.

Han blottede sig imidlertid, da han i søndags efter nederlaget til Sønderjyske gik ind som "oscar" og inviterede klubbens fans til at komme ud og møde ham i Brøndby om mandag for at diskutere situationen i klubben.  Han underskrev sig med »kh Jan« og lagde også sin email-adresse op, hvis nogle havde brug for at skrive til ham.

Det møde med fansene bekræftede Jan Bech tidligere i dag over for BT, at han havde afholdt, og den ene fan, der dukkede op, har da også lagt billede op af sig selv sammen med formanden.

Herefter blev han tavs i forhold til det tidligere indhold, som er skrevet under navnet "oscar", men BT's kilder fortæller altså, at det er Jan Bech Andersen, der flere gange har været på spil som "oscar."

Det var han bl.a. 15. december sidste år, hvor han melder, at der er ændringer på vej i den sportslige ledelse.

»Vi har ikke fået nok ud af den trup, og der er købt spillere, der aldrig skulle have været til Brøndby. Det er klart, at det er uacceptabelt og ikke godt nok. Lad os se – jeg tror, der er forandringer på vej,« skriver brugeren i en tråd, hvor træner Thomas Franks fremtid er til debat.

Senere fortsætter ’Oscar’ i en debat om købet af Johan Elmander og Franks fremtid:

»Det var Per (Rud, red.) og Thomas (Frank, red.), der sammen besluttede det, og det fik de mandat til. Det har været – endnu – et dyrt bekendtskab. Og ja, en anden træner bør kunne få mere ud af det, og det er der fokus på. Jeg er overbevist om, at vi ser ændringer inden længe, men det skal være den rigtige. Ellers er vi lige vidt.«

»Pilen peger kun på Thomas og staben. Elmander var Thomas og Per's beslutning - ingen andre. Der er ikke leveret - længere er den ikke, og det får konsekvenser.«

Beskeden er skrevet blot få dage, inden den norske lokalavis Telemarksavisen skrev om Brøndby-interesse for Odd Grenland-træneren Dag Eilev Fagermo.

Den 4. januar i år får piben får alvor en anden lyd. I en debat om Troels Bech skruer ’Oscar’ op for blusset og retter for alvor skytset mod Per Rud og Thomas Frank..»Per Rud var komplet og helt aldeles inkompetent – det beviser 9 ud af 10 indkøb, der er og var helt ude i skoven. Det har kostet os ufatteligt mange penge,« skriver 'Oscar' og fortsætter:

»Han (Troels Bech,red.) er intelligent og har en personlighed, der indgyder respekt. Spillerne grinede af klovnen Per. Troels er stærkt kommunikativt. Han kan lede – igen noget, der manglede, så det skreg til himlen.«

»Per (Rud, red.) og Thomas (Frank, red.) tog så mange vanvittige beslutninger tilsammen på grund af uvidenhed og manglende erfaring – det vil ikke ske under Troels. At bringe de to nordmænd (Fredrik Semb Berge og Elba Rashani, red.) til BIF for 12 millioner er en vittighed, de stadig griner af i Norge. Nuvel, folk skal have en chance.

»Den nuværende ledelse har lyttet til ord som kontinuitet, og at ting tager tid, men tingene er jo rimeligt klare. Vi kan vel ikke pege på et reelt indkøb, der er nogenlunde tæt på godkendt, og Thomas’ manglende evne til at integrere nye spillere – som han selv 100 procent har valgt – hvoraf nogen endda er bedst i et system, han IKKE spiller – er mangelfuld og uacceptabel,« slutter 'Oscar'.

BT har uden held forsøgt at få en kommentar fra Thomas Frank.

Tidligere sportschef Per Ruds reaktion kan du læse her:

perruddddddd

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.