Midt i pokaltriumfen og glade dage har en trist sag ramt Brøndby IF.

I forbindelse med torsdagens pokalfinale mellem Brøndby og Silkeborg skulle en ambulance passere en stor gruppe Brøndby-fans, der blokerede vejen. Ambulancen blev assisteret af en motorcykel-eskorte og havde en alvorligt syg patient med sig.

Det hele startede med et Facebook-opslag fra en ambulanceredder, hvor det blev beskrevet, hvordan en gruppe Brøndby-fans ikke bare udviste modvilje mod at lade ambulancen passere, men angiveligt også valgte også at slå og sparke efter både motorcykelbetjenten og ambulancen. En ambulance, der - ifølge førerens opslag - havde en akut patient med en blodprop i hjertet med sig.

»I valgte at slå og sparke en ambulance under udrykning, der transporterede en akut patient med blodprop i hjertet. Som I nok kan regne ud, er en blodprop i et hjerte noget værre møg og jeres ageren var med til at gøre vores patient endnu mere nervøs og bange, end hun var i forvejen,« lyder det blandt andet i opslaget.

Screendump af slettet Facebook-opslag
Screendump af slettet Facebook-opslag
Vis mere

Ambulanceføreren har ikke ønsket at medvirke på grund af intimiderende beskeder, som føreren har modtaget efter at have lavet opslaget. Et opslag, som den pågældende nu har valgt at slette. På den baggrund har BT også valgt at sløre navnet på personen, der beretter om hændelsen.

En hændelse, som Region Hovedstadens Akutberedskab lørdag bekræfter over for BT.

»Vi har nu undersøgt sagen, og vi kan bekræfte hændelsen. Størstedelen af de mennesker, vi møder i trafikken, er heldigvis gode til at gøre plads til både ambulancer og akutlægebiler. Det er afgørende ved akut og livstruende sygdom eller skade, hvor hvert minut tæller,« skriver Region Hovedstadens Akutberedskab i en mail til BT.

BT har efterfølgende været i kontakt med Brøndby IF, og klubben lægger klar afstand til hændelsen.

»Vi forventer selvfølgelig, at alle, der støtter op om Brøndby, opfører sig ordentligt. Vi håber, at den pågældende fik den nødvendige behandling og kommer sig. De få fans, der træder ved siden af, skal ikke ødelægge det for det store fællesskab, der er i Brøndby - og som havde en fantastisk dag på Kristi Himmelfart. De få har i det her tilfælde trådt langt, langt ved siden af,« siger Brøndbys kommunikationschef, Christian Schultz, til BT og fortsætter:

»Vi er fuldstændig uforstående over for, at man kan agere sådan på en dag, som var en dag for fællesskabet, som vi også beviste gennem de 99,9 procent andre Brøndby-fans, der fejrede pokalfinalen hele dagen i torsdags,« afslutter kommunikationschefen.

Brøndby-fansene fik ellers positiv opmærksomhed for deres fan-march, hvor de stoppede op ved Rigshospitalet for at hylde syge Felix, men det var altså ikke alle, der havde en god oplevelse med marchen.