Udsigten til en udenlandsk klubejer får Brøndby-fangruppen Alpha til at gøre klar til at gå på barrikaderne.

Rygterne svirrer heftigt om et forestående salg af Brøndby IF til en udenlandsk investor. Det har adskillige Brøndby-fans stillet sig kritiske overfor - især udsigten til en ejer, der også har andre klubber i porteføljen.

Ifølge Ekstra Bladet er det amerikaneren David Blitzer, som Jan Bech Andersen er i færd med at sælge klubben til. Blitzer er i forvejen medejer af blandt andet Premier League-klubben Crystal Palace, MLS-klubben Real Salt Lake og tyske Augsburg.

En af Brøndbys fremtrædende fanfraktioner, Alpha, har nu i et opslag på Facebook-siden Sydsiden Brøndby i klare vendinger tilkendegjort sin holdning til et muligt ejerskifte.

- Vi mener ikke, at de angiveligt kommende ejere er forenelige med hverken Brøndby IF's værdigrundlag, eller den måde fodboldverdenen bør blive drevet, skriver Alpha.

- Derfor er vores fokus nu at gøre os klar til at kæmpe for bevarelsen af, hvad vi mener er klubbens identitet, forsvare det Brøndby IF står for og kæmpe imod det, som truer med sit indtog i klubben.

- For os i Alpha var kampen i Viborg derfor en emotionel oplevelse, hvilket er blevet bemærket af mange. Vi betragter nu hver kamp som den potentielt sidste, før denne kamp for alvor bryder ud.

Det forlyder i forskellige medier, at et salg til David Blitzer, der også er en del af det kontroversielle investeringsfirma Blackstone, kan være nært forestående.

Brøndbys fans er ikke udelt begejstret for, at en udenlandske ejer med flere klubber i porteføljen kan få afgørende indflydelse i Brøndby. (Arkivfoto) Claus Bech/Ritzau Scanpix
Brøndbys fans er ikke udelt begejstret for, at en udenlandske ejer med flere klubber i porteføljen kan få afgørende indflydelse i Brøndby. (Arkivfoto) Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

Alpha mener, at Jan Bech Andersen tidligere har lovet, at han ikke vil sælge klubben til folk, som ikke vil videreføre klubbens dna. Og fansene mener ikke, at Blitzer vil det samme med klubben som fansene.

- Brøndby IF skal være ejet, drevet og elsket af mennesker, som respekterer klubbens dna og har Brøndby IF som første og eneste prioritet, skriver Alpha.

- Så Jan Bech Andersen, hvis du vil stå ved dine ord i din udmelding, så frasig dig muligheden for at sælge vores klub til personer, der ikke vil styrke vores fællesskab, men blot vil udnytte vores fællesskabs styrke.

/ritzau/