En brækket næse, to blå øjne, en hjernerystelse og en tand der mangler en flig.

Det er de skader, Søren Svendsen har fået, efter han og en kammerat blev overfaldet i et tog søndag aften efter derbyet mellem FC København og Brøndby.

En episode, han delte på sin Facebook-profil i håb om at finde gerningsmændene, der også stjal hans Brøndby-tøj.

»Jeg synes bare ikke, vi skal finde os i det fodboldvold mere. Det har taget totalt overhånd i Danmark. Jeg tror, meget af det ikke bliver anmeldt, og det er vigtigt at få gjort,« siger Søren Svendsen, der har været to gange på hospitalet, til B.T. Sport.

Foto: Privatfoto
Vis mere

Han har været Brøndby-fan i mange år og var også i Telia Parken søndag. Efter kampen, som FC København vandt 3-1, fulgtes han med resten af gruppen af Brøndby-fans til Svanemøllen Station.

»Vi ville hjem, og jeg kunne ikke tage fantoget, for jeg skulle mod Amager og ikke til Brøndby og tilbage, så jeg tog et tog til Hovedbanen, hvor jeg kunne tage en bus fra. Ved næste stop (Nordhavn, red.) stiger der så denne her store gruppe ind, og så lukker dørene. Så står de og kigger lidt mod os, men vi vælger bare at blive stående. Så kommer de ned til os og begynder at hive os i tøjet, og så begynder de bare at tæske på os. Jeg kan faktisk ikke huske det hele, for jeg får et ordentligt slag lige i hovedet. Jeg får én på lampen,« siger Søren Svendsen om gruppen, som han i sit Facebook-opslag beskriver som 'hvidklædte' og maskerede.

Han vurderer, at de var mellem 15 og 20 mod ham og kammeraten, der også fik en hjernerystelse i forbindelse med overfaldet, som ikke varede længe. Måske to minutter, skønner han.

Søren Svendsen delte et billede på Facebook, hvor man kunne se resultatet af overfaldet.
Søren Svendsen delte et billede på Facebook, hvor man kunne se resultatet af overfaldet.
Vis mere

Søren Svendsen fortæller, at han ikke var fuld, og han og vennerne havde ikke mødt gruppen før. Søren Svendsen afviser også, at han kan have råbt eller sagt noget provokerende til dem.

»Det er ikke engang nogen, jeg kender. Det er første gang, jeg møder dem. Vi mødte slet ikke nogen på turen op til toget. Vi gik med de andre Brøndby-fans til Svanemøllen, og så tog vi toget derfra og ind. Vi er slet ikke stødt på nogen. De må være gået den anden vej ud af Parken. De kunne ikke gå den vej, vi gik, for politiet stod jo og spærrede af,« siger Søren Svendsen, der mandag tog på politistationen.

Allerede søndag talte han med to betjente på Københans Hovedbanegård, og Københavns Politi bekræftede samme aften overfor B.T. Sport, at de havde modtaget en anmeldelse fra en person, der var blevet overfaldet i et S-tog, og at sagen blev behandlet og undersøgt som enhver anden voldssag.

Søren Svendsen blev overfaldet efter kampen mellem FCK og Brøndby og delte dette billede på Facebook efterfølgende.
Søren Svendsen blev overfaldet efter kampen mellem FCK og Brøndby og delte dette billede på Facebook efterfølgende. Foto: Privat
Vis mere

»Jeg synes bare, det er irriterende, man ikke kan gå til fodbold uden at blive pandet ned. Jeg vil ikke bebrejde FCK. Det er jo dem, der har gjort det, der er noget galt med,« siger Søren Svendsen, der ikke vil droppe at tage til derby fremover.

»Det kunne aldrig afholde mig for at tage til derby. Det kunne jeg ikke finde på. Jeg deler opslaget for, at de skal straffes, og det her skal ikke afholde mig fra at tage til bold. Det er det, jeg godt kan lide. Nu har jeg fulgt dem (Brøndby, red.) fast siden 2002. Det er kun et par håndfulde kampe, jeg har misset,« siger han.