Det blev en dyr affære, da den 32-årige fodboldfan Artan Luta krøllede prisskiltet på sin nye Brøndby-trøje sammen og kastede den efter FC Midtjyllands spillerbus.

Han blev anholdt omgående af politiet og idømt en bøde på 2000 kroner for at forstyrre den offentlige ro og orden. Det fremgår af bøden, som er lagt op på det sociale medie Twitter.

Udover bøden blev den passionerede Brøndby-tilhænger taget med på politistationen i Albertslund, hvor han skulle opholde sig i omkring tre timer - indtil mandagens guldkamp mellem Brøndby og FC Midtjylland var fløjtet af.

»Jeg synes, det er en overreaktion. Papirkuglen kan jo ikke gøre skade. Det ville være noget andet, hvis det havde været en dåse eller en brosten,« siger Artan Luta til BT.

Artan Luta var rejst hele vejen fra Aalborg til Brøndby for at overvære sæsonens absolutte guldbrag mellem Brøndby IF og FC Midtjylland. Til gengæld kom han aldrig ind på stadion og så kampen, der endte med en dramatisk sejr på 0-1 til Herning-klubben.

»Jeg gjorde det bare og tænkte ikke, at der vil være nogen konsekvenser. Men jeg fortryder selvfølgelig, da jeg ikke fik lov til at gå ind og se kampen, og jeg fik en bøde på 2000 kroner,« siger Artan Luta, der dog har tænkt sig at betale bøden.

Ifølge Brøndby-fanen blev han pågrebet af omkring seks-syv betjente og blev kørt i udrykning til politistationen i Albertslund. Han siger, at betjentene ikke forsøgte at indlede en dialog med ham, ligesom han heller ikke fik en påtale i første omgang.

FC Midtjyllands Bubacarr Sanneh stummede hjemmepublikummet på Brøndby Stadion, da han i det 83. minut scorede sejrsmålet til 1-0 over Brøndby.    Vis mere

I stedet blev Artan Luta løsladt omkring klokken 20:30 fra politistationen, hvorefter han hurtigt tog en taxa tilbage til Brøndby Stadion, så han kunne nå at køre hjem igen med fanbussen til Aalborg.

»Jeg var ked af, at jeg ikke kunne komme ind og se kampen. Men vi grinte også meget af det, fordi vi tænkte, at det var en kæmpe overreaktion fra politiets side,« siger Artan Luta og fortæller, at han ikke tidligere er blevet anholdt i forbindelse med en fodboldkamp.

FC Midtjylland endte med at vinde den vigtige kamp med 1-0 på en sen scoring af forsvarsspilleren Bubacarr Sanneh. Med sejren er Ulvene a point med Brøndby, som dog fører ligaen med en bedre målscore. Der er to kampe tilbage af mesterskabsslutspillet i Superligaen.

Københavns Vestegns Politi har sendt et svar på mail til BT.

»Vi gør stor en indsats for, at fodboldkampe kan afvikles i god ro og orden for tilskuere og spillere, og vi sætter ind, når nogen skaber ballade og uro. Desværre oplever vi med mellemrum udfordringer, når spillernes busser kommer til eller kører fra stadion, og vi kan bekræfte, at der i går opstod en episode, da en spillerbus ankom, og at det medførte en sigtelse. Vi kommenterer ikke konkrete straffesager, men hvis vedkommende mener, at politiet har rejst sigtelse på et forkert grundlag, kan sagen indbringes for domstolene,« siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.