Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var helt nye toner fra Brøndby, da klubben mandag eftermiddag offentliggjorde, at der fra søndag kan spilles fodbold på en helt ny græsplæne på Brøndby Stadion.

Indtil da havde planerne om en ny plæne i stedet for Danmarks mest omtalte pløjemark været udskudt til efter sæsonen.

Løsningen er blevet anlægningen af rullegræs, der skal udgøre en midlertidig plæne, inden en større renovering gennemføres i oktober.

»Den skulle gerne holde mindst til oktober, hvor vi så arbejder videre med den her større renovering,« siger administrerende direktør i Brøndby IF, Jesper Jørgensen, til bt.dk.

Jesper Jørgensen har tidligere forklaret, hvordan klubben har tøvet med at anlægge rullegræs, da det kunne være sårbart over for dårlige vejrforhold. Og i sidste uge sagde sportschef Per Rud til Ekstra Bladet:

»Jeg har hørt forslag om rullegræs, men vil bare sige, at alle eksperter, vi har talt med, advarer mod rullegræs, fordi det ikke vil have en effekt, som man kan tro.«

Derfor kunne mandagens beslutning da også ligne en reaktion på den voldsomme kritik, der har været af banens elendige beskaffenhed. Med påskens triste derby mod FC København som det seneste eksempel på, hvor umuligt det er at spille god fodbold på Brøndby stadion.

Det er jo noget af en kovending? Hvorfor har I pludselig ændret mening?

»Vi har kigget på de muligheder, der er, og hvis vi ligger det her rullegræs nu,
som vi får op nede fra Holland, så er vi ret sikre på, at det som minimum holder til oktober måned. Hvis vi havde lagt rullegræs på i februar til den første kamp i forårssæsonen, så var der en risiko for - hvis vejr og andet var imod os - at det måske kun holdt i to kampe. Det, synes vi, var for stor en risiko, når vi også skulle være økonomisk ansvarlige,« forklarer Jesper Jørgensen, der nævner den mulige udsigt til europæiske kvalifikationskampe i sommer som en grund til, at man allerede nu anlægger nyt græs.

Hvorfor finder I først ud af det nu?

»Det er den der sikkerhed for, at det rullegræs, vi lægger nu, det holder. Den havde vi ikke for nogle uger eller måneder siden.«

Ifølge BTs oplysninger koster anlægningen af rullegræs i Brøndby mellem 1-2 millioner kroner. Da Brøndby hentede Daniel Agger hjem fra Liverpool, var Brøndbys rigmand og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen manden, der finansierede det.

Det er dog ikke tilfældet med det nye græstæppe.

»Nej, det her betaler vi selv, ligesom vi betaler alt andet selv. Så det er ikke tilfældet, at Jan Bech Andersen har betalt det.«

Første kamp på det nye græstæppe bliver Brøndby-Hobro, der spilles søndag.