Det varer ikke længe, før vinterens transfervindue bliver lukket op på vid gab.

Og på trods af Brøndbys svingende efterår har Alexander Zorniger i høj grad kunnet regnet med især én mand. For Kamil Wilczek har i skrivende stund banket 10 superligakasser i netmaskerne.

Spørgsmålet er så, om han er en spiller, der fortsat er på Vestegnen, når vinduet lukker i.

»Kamil er selvfølgelig meget interessant for mange mennesker. Og i højeste grad også for Brøndby. Vi behøver ikke diskutere den sportslige værdi i, om Kamil skal blive i Brøndby. Den er selvfølgelig høj,« siger klubbens sportsdirektør, Troels Bech, til B.T. Sport.

Kamil Wilczek har været flyvende i efteråret. Vis mere

Han erkender dog, at også andre elementer kan komme til at spille ind, når vinterhandlerne starter.

»Samtidig er der også den økonomiske ansvarlighed, som vi også forpligter os på. Hvis vi regner på, at Kamil kigger ind i sin formodentlig sidste kontrakt, vil det ofte betyde, han kigger efter en så stor løn, at det kan sikre hans familie så langt frem som muligt. Der er det ikke sikkert, at den danske liga – inklusive Brøndby – kan konkurrere med andre ligaer der. Vi vil virkelig gerne beholde Kamil, og det ved han. Men vi ser på den udvikling, der sker,« siger Troels Bech.

Kamil Wilczek har været i Brøndby siden januar 2016, og særligt i år har han sat streg under, at han er brandvarm.

I foråret blev han kåret til forårets profil i Superligaen, og i efteråret ligger han i skrivende stund nummer ét på topscorerlisten i den bedste danske række.

Brøndbys Kamil Wilczek mod FC Midtjyllands Alexander Scholz i superligakampen FC Midtjylland-Brøndby IF på MCH Arena i Herning 29. oktober 2018. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Vis mere

Og at han bliver ved med at finde vej til netmaskerne, selvom det ikke har kørt som smurt på Vestegnen i efteråret, siger noget om Wilczek som type.

»Det vidner om en spiller, der ikke er så påvirkelig af, hvad der sker rundt omkring ham. Det er en kvalitet, at du leverer din indsats uanset. Alt andet lige og selvom vi ikke har fået de point. vi burde og skulle have, så har vi en spillestil, der må være sindssygt attraktiv for en angriber. Derfor er det også interessant for mange angribere at være i Brøndby,« siger Troels Bech.

Vinterens transfervindue åbner den 5. januar og lukker i 26 dage senere den 31. januar ved midnat.

Og 10 dage senere starter forårssæsonen af Superligaen.