478 af Parkens sæder blev ødelagt og flere toiletter blev smadret, da FC København fik besøg af Brøndby i Superligaen. Regningen lyder på minimum 600.000 kroner

FC København har gjort status over søndagens ødelæggelser i Parken efter mødet med Brøndby i Superligaen.

Sikkerhedschef Leif Bjørn har sjældent set en så medtaget endetribune, som den Brøndbys tilskuere forlod efter nederlaget på 0-2.

- Det er de værste uroligheder, jeg har oplevet i mine 13 år i Parken, fastslår Leif Bjørn til FCK's hjemmeside.

- Vi har nu opgjort de materielle skader, og der er udøvet hærværk for mere end 600.000 kroner på SuperBest tribunen. Det er blandt andet gået ud over 478 sæder ligesom toiletfaciliteterne under tribunen er blevet raseret, konstaterer sikkerhedschefen.

58 mennesker kom lettere til skade under kampen, heraf 8 på grund af romerlysafbrændinger. Leif Bjørn regner dog med, at flere af gerningsmændene kan blive straffet.

- Vi har videodokumentation på, at det var over 200 mennesker, der deltog i urolighederne, hvoraf de 38 blev anholdt i går.

- Her til formiddag har vi haft et møde med politiet, der blandt andet vil få overdraget al dokumentation herunder video-og fotomateriale, således at så mange som muligt af disse individer kan blive identificeret og retsforfulgt, siger han.

FC København oplyser, at man vil gå i tættere dialog med Brøndby vedrørende afviklingen af fremtidige kampe. Samtidig vil klubben i højere grad inddrage politiet og Dansk Boldspil-Union.

/ritzau/