Riza Durmisi er på det seneste vendt tilbage til Brøndbys startopstilling efter et længere opholdpå Superliga-holdets bænk.

Og den unge back har tilsyneladende gjort det så godt, at han allerede til sommer kan være på vej væk fra de blågule.

Ifølge BTs oplysninger har tre klubber synet Riza Durmisi med henblik på et køb.

Den tyrkiske storklub Fenerbahce, franske Toulouse med danske Martin Braithwaite og belgiske Anderlecht har alle haft følere ude efter Riza Durmisi, der trods begrænset spilletid i foråret med fire assist er den spiller med flest oplæg til mål hos Brøndby.

Derudover har han scoret to mål i denne sæson, og det er netop den offensive stil, som har tiltrukket de udenlandske klubbers interesse.

Belgiske Anderlecht ser i øjeblikket ud til at være i førersædet i kampen om at sikre sig Riza Durmisis kvaliteter, og særligt den albanske træner, Besnik Hasi, har ifølge BTs oplysninger været imponeret over de præstationer, som Riza Durmisi, der også har rødder i det albanske, leverede mod OB og senest AaB.

Her kan den danske U21-landsholdsspiller blive en del af et større puslespil, da Anderlecht ligeledes har Mechelens Ivan Obradović på listen. Den serbiske landsholdsspiller ligger dog på et prismæssigt andet niveau med en pris på lige under 20 millioner kroner. Den prislap kan åbne for Riza Durmisi, der pudsigt nok også er på blokken i Mechelen, men belgiske pressekilder vurderer, at sandsynligheden for at se Brøndby-backen i Mechelen er ’beskeden’.

Også den tyrkiske storklub Fenerbahce har set sig så varm på Riza Durmisi, at et konkret bud ventes at lande på sportsdirektør Per Ruds bord inden for et par uger.

Som konsekvens af Riza Durmisis tilbagevenden til Brøndbys Superliga-mandskab forventes det, at han tager pladsen som en af U21-landstræner Jess Thorups venstre backer foran holdkammeraten Patrick Da Silva, og det store udstillingsvindue ved U21-EM til sommer gør, at spilleren står i en yderst gunstig position og først ventes at ville afgøre sin fremtid efter slutrunden.

Samtidig udløber hans kontrakt med Brøndby til næste sommer, og hvis Brøndby skal gøre sig forhåbninger om at score en transfersum på deres 21-årige backtalent, skal klubben slå til ved det kommende transfervindue.

Brøndbys sportsdirektør, Per Rud, fortalte dog i marts til BT, at klubben gerne vil have forlænget kontrakten med Riza Durmisi.

»Vi ønsker, at Riza bliver i klubben, og så får vi en aftale, hvis Riza er enig i det, og hvis han ikke er det, så gør vi ikke. Det er betingelserne, og hvor vi er henne med det, det kan jeg ikke sige,« lød det fra Per Rud.