Superligaklubben Brøndby ansætter Mads Davidsen, der tidligere har været teknisk direktør i den kinesiske klub Shanghai SIPG, i en konsulentrolle frem til 31. januar 2020.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Mads Davidsen 'kommer til at rådgive den sportslige ledelse med den strategiske udvikling af den sportslige organisation', lyder det.

B.T. Sport kunne allerede midt i april afsløre, at Mads Davidsen ville vende tilbage til Brøndby - og nu er det altså officielt.

Hans ansættelse sker, fordi superligaklubben især vil styrke arbejdet med udviklingen af egne talenter til førsteholdet.

»Det første skridt i denne udvikling er, at vi opretter en ny rolle som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, der fremadrettet får det overordnede strategiske ledelsesansvar i vores talentarbejde,« lyder det fra sportsdirektør Ebbe Sand:

»Som sportsdirektør har jeg det overordnede sportslige ansvar i klubben, men her i opstarten vil jeg også påtage mig rollen som teknisk direktør i Brøndby Masterclass, så vi sikrer, at vi har et øget fokus på overgangen fra talent til seniorspiller, og så forventer jeg, at vi kan besætte rollen som teknisk direktør i starten af det nye år.«

Det er altså ikke den rolle, som Mads Davidsen får. Han skal i stedet rådgive klubben i de kommende ni måneder.

»Vi er utrolig glade for, at Mads bistår os i den transitionsperiode, vi skal igennem, hvor vi skal optimere vores sportslige organisation. Vi har taget mange skridt i den rigtige retning i de seneste år, og vi forventer, at vi med dette setup styrker sammenhængskraften yderligere, når det gælder transitionen fra talent i Brøndby Masterclass til Superliga-spiller i vores A-trup. Det er specielt på dette område samt i den sportsligt strategiske udvikling, at Mads Davidsen skal gøre sin ekspertise gældende i de kommende ni måneders tid som konsulent for os,« siger sportsdirektør Ebbe Sand.

Selv lyder det fra Mads Davidsen:

»For Brøndby IF gælder det om at forløse klubbens store sportslige potentiale ved, at vi gennemgår og ser, hvor vi kan optimere processer og strukturer - både med Superliga-truppen og i hele Brøndby Masterclass - så alle arbejder i samme retning og med den samme vision og strategi foran sig. Jeg håber, at mit arbejde, netværk og erfaring fra udlandet kan hjælpe klubben yderligere fremad, så Brøndby IF kommer helt tilbage til toppen af dansk fodbold - og gerne med et internationalt snit,« siger han.

Mens der endnu mangler at blive ansat en teknisk direktør i Brøndby Masterclass, vil Klavs Rasmussen have det daglige sportslige ledelsesansvar, og Kim Vilfort vil fortsat være administrativ leder.