Brøndby ligger suverænt nummer et.

Sådan er det ikke i Superliga-tabellen, men det er til gengæld virkeligheden, når man kigger på, hvor mange millioner klubben har betalt i bøder over de seneste år.

B.T. har gennemgået de bøder, der er uddelt siden sæsonstarten 2015, når Superliga-klubberne er blevet straffet for deres fans brud på reglerne.

Her indtager økonomisk pressede Brøndby en soleklar førsteplads med 4,2 mio. kr. Det er næsten dobbelt så meget som ærkefjenderne fra FCK, der er nummer to på listen.

Bøderne uddeles til klubberne, når deres fans overtræder DBUs regler – det gælder eksempelvis brug af pyroteknik, ting kastet på banen eller baneløbere.

B.T. ville gerne have interviewet direktør Ole Palmå om sagen, men Brøndby har kun ønsket at deltage i denne artikel via mailsvar fra kommunikationschef Christian Schultz.

Det er ingen hemmelighed, at jeres økonomi har været presset i en årrække. Er det ikke et problem for jer, at I har fans, som så koster jer så mange penge?

»Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at nogle af de mange indtægter vores fans er med til at sikre klubben via deres fantastiske opbakning desværre forsvinder ud af klubben igen. De indtægter, vores fans er med til sikre klubben, vil vi langt hellere bruge på at skabe yderligere værdi for klubben gennem investeringer,« skriver kommunikationschefen.

Hos Brøndby Support er næstformand Sarah Agerklint mere villig til at stille op til interview, men hun mener ikke, at fansenes opførsel er et problem.

Heller ikke selvom den koster klubben flere millioner.

»Samtidig er det også fansene, der gør, at klubben er attraktiv; at der kommer sponsorater, at der kommer tilskuere på lægterne, som betyder, at klubben altid er første- eller andetvalg på tv. Så der kommer også noget den anden vej, som giver en værdi på baggrund af fansene,« siger Sarah Agerklint.

Er det ikke et problem, at I fans koster jeres klub så mange penge? Det er jo ikke fordi, Brøndby ligefrem vader i penge.

»Vi skal huske, det er over fire et halvt år. Kigger man på de underskud, der har været, så er fire millioner ingenting. Jeg er sikker på, at hvis man kigger på den værdi, fansene giver klubben, så ville 4,2 mio. kr. være en okay investering over fire et halvt år.«

Men fansene bryder jo loven?

»Ja, det er korrekt. Det kan jeg ikke sige så meget til.«

Synes du ikke, det er et problem?

»Det er en lidt kompleks størrelse, for jeg er med på, at når der bliver brugt pyroteknik, så går det imod en fyrværkerilovgivning, men jeg ville hellere have, at man kiggede på, hvordan kan vi gøre det her? Jeg kunne godt tænke mig, at man tog skeen i den anden hånd i stedet for bare at stange bøder ud. For jeg tror ikke, det her er noget, man kommer til livs. Jeg tror, at der er mange af os, der synes, det ser pisse fedt ud, og at det giver noget ekstra til kampene. Men jeg ved også godt, at det ikke sker.«

Burde fansene så ikke indrette sig efter de regler, der er?

»Der er meget, man burde. Hvis det var så simpelt, så var det nok sket.«

Så vi skal ikke regne med at se en større selvjustits blandt Brøndby-fans?

»Jeg tror ikke, du skal forvente, at fangrupperinger, der synes, det er er fedt at fyre pyro af, kommer til at stoppe op og tænke, at 'det koster klubben 50.000 kr., hvis jeg gør det her, så jeg må hellere lade være'. Den viden har man jo haft i flere år.«

Klubben siger, man gerne vil have, at fansene ikke bryder reglerne. Skulle I så ikke indrette jer efter det?

»Jeg er også meget bevidst om, at klubben skal sige dette. Og der er meget, man burde. Man burde også sørge for at overholde hastighedsgrænsen, men det sker jo heller ikke på de danske veje. Så den er måske lidt letkøbt.«

Mener du dermed, at klubben ikke mener det, når de siger, at de ikke vil have, fansene bryder loven?

»Jeg skal ikke udtale mig om, hvad klubben mener. Jeg er bare bevidst om, at klubben ikke kan gå ud og sige: ’Det er pisse fedt - fyr mere af’. Selvfølgelig kan de ikke det. For de har også nogle, de skal til ansvar for – investorer, sponsorer, Divisionsforeningen, Uefa og politiet. Så selvfølgelig kan de ikke sige andet,« siger Sarah Agerklint.