FCKs topangriber, Andreas Cornelius, er dobbelt så dyr som hele AaBs startopstilling tilsammen.

Men alligevel er det AaBs discount-drenge, som i øjeblikket er på guldkurs.

Kig godt på tallene nederst på siden. AaB havde søndag aften ikke en eneste spiller i startopstillingen, som koster over 10 mio. kr., hvis man tager højde for Kasper Kusks frikøbsklausul. For Kusk og Nicolaj Thomsen er de dyreste salgsobjekter i en ekstremt billig AaB-trup.

Andreas Cornelius kostede Cardiff 75 mio. kr. i sommer, og er dermed dobbelt så dyr som AaBs samlede startopstilling tilsammen. Men AaBs discountdrenge har taget fusen på alt og alle, og med 2-1 sejren over FCK satte de en tyk streg under deres mesterskabskandidatur ved at bringe sig syv point foran de forsvarende mestre.

Det kan nærmest blive en af de billigste mesterskabstrupper i Superligaens historie - nok kun overgået af Herfølges mesterhold fra 2000. Og dermed er AaB’ernes fremragende sæson hidtil et godt bevis på, at penge ikke altid er det afgørende i fodbold.

- Hvis man kigger på vores og FCKs trup og sammenligner prismæssigt og lønmæssigt, så er vi jo langt bagefter dem. Hvis det bare handlede om det, så havde vi ikke en chance, men fodbold er specielt på mange måder, og vi har ligesom den medvind og det momentum, der gør, at vi er med helt fremme, siger forsvarsprofilen Kenneth Emil Petersen og fortsætter:

- Det kan godt være, at der er dyrere trupper i Superligaen, og vi ikke har de dyreste spillere, men jeg synes, at vi har vist, hvor langt vi kan nå med et højt bundniveau.

Herunder kan du se, hvor "billig" nordjydernes guldkandidat-trup er. Spillernes værdi er vurderet ud af fra et kommende sommersalg, og vurderet af to uafhængige spilleragenter.


Estimeret markedsværdi på AaBs startopstilling


Nicolai Larsen, målmand, 23 år - 4,5 mio. kr.

Patrick Kristensen, forsvarsspiller, 26 år - 2,0 mio. kr.

Kenneth E. Petersen, forsvarsspiller, 29 år - 2,0 mio. kr.

Rasmus Thelander, forsvarsspiller, 22 år - 2,5 mio. kr.

Jakob Ahlmann, forsvarsspiller, 23 år - 4,5 mio. kr.Kasper Kusk, midtbanespiller, 22 år
- 4,5 mio. kr. (frikøbsklausul)

Kasper Risgård, midtbanespiller, 31 år - 1,0 mio. kr..

Rasmus Würtz, midtbanespiller, 30 år - 1,0 mio. kr.

Nicolaj Thomsen, midtbanespiller, 20 år - 8,0 mio. kr.Søren Frederiksen, angriber, 24 år
- 1,5 mio. kr.

Lukas Spalvis, angriber, 19 år - 3,0 mio. kr.

SAMLET VÆRDI:
34,5 mio. kr. .