Hobros nye Superliga-træner, Lars Justesen, bliver kaldt for 'Bamse'. Og vi kender allerede Esbjergs tidligere midlertidige træner Michael Pedersen for 'Mex'. Kælenavnene er i udbrud i Superligaen i øjeblikket, og derfor kigger BT her på historien bag kælenavnene - også nogle af de mest kendte af slagsen.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

Michael ’Mex’ Pedersen
Jonas Dals assistent i Esbjerg, der har siddet som cheftræner, siden Niels Frederiksen blev fyret, går for det meste bare under navnet Mex. I sine unge år boede Michael Pedersen med sin far i Mexico, og da han kom hjem til Esbjerg, var der flere på holdet, der hed Michael. Derfor kom han til at hedde Michael Mexico, hvilket senere blev til Mex.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

John ’Faxe’ Jensen
EM-helt, danser og tidligere Superliga-træner John ’Faxe’ Jensen fik sit kælenavn engang i sine unge år, da en flok ældre spillere overhældte ham med øl fra Faxe-bryggeriet. Visse kilder beretter, at der var tale om decideret bukse-øl.

Foto: Simon Læssøe
Vis mere

Henrik ’Store’ Larsen
Det her er en af de nemme. Henrik Larsen, der som Faxe er tidligere europamester og træner i Køge, Lyngby og assistent i Randers, er temmelig stor – i hvert fald horisontalt – og fik derfor tidligt kælenavnet Store.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Jonas ’Dør’ Dal
Den nu tidligere Hobro- og nuværende Esbjerg-træner er en bred fyr, der som fodboldspiller gav og tog imod lidt af hvert. Det var som at løbe ind i en dør, hvis man stødte ind i ham. Derfra kom navnet, forlyder det.

'Bamse' - Lars Justesen
Hobros midlertidige cheftræner Lars Justesen går under kælenavnet 'Bamse'. Og det er der en ganske god grund til, som hans bror, anfører Mads Justesen forklarer det:

»Han havde måske levet lidt for godt. Jeg tror, det var Svenne Poulsen, der en dag bare begyndte at kalde ham ‘Bamse’. Nu kalder alle i klubben ham det. Måske det ændrer sig, når han bliver cheftræner,« siger en grinende Mads Justesen.