Hobros nye Superliga-træner, Lars Justesen, bliver kaldt for 'Bamse'. Og vi kender allerede Esbjergs tidligere midlertidige træner Michael Pedersen for 'Mex'. Kælenavnene er i udbrud i Superligaen i øjeblikket, og derfor kigger BT her på historien bag kælenavnene - også nogle af de mest kendte af slagsen.

Vis mere

Michael ’Mex’ Pedersen
Jonas Dals assistent i Esbjerg, der har siddet som cheftræner, siden Niels Frederiksen blev fyret, går for det meste bare under navnet Mex. I sine unge år boede Michael Pedersen med sin far i Mexico, og da han kom hjem til Esbjerg, var der flere på holdet, der hed Michael. Derfor kom han til at hedde Michael Mexico, hvilket senere blev til Mex.

Vis mere

John ’Faxe’ Jensen
EM-helt, danser og tidligere Superliga-træner John ’Faxe’ Jensen fik sit kælenavn engang i sine unge år, da en flok ældre spillere overhældte ham med øl fra Faxe-bryggeriet. Visse kilder beretter, at der var tale om decideret bukse-øl.

Vis mere

Henrik ’Store’ Larsen
Det her er en af de nemme. Henrik Larsen, der som Faxe er tidligere europamester og træner i Køge, Lyngby og assistent i Randers, er temmelig stor – i hvert fald horisontalt – og fik derfor tidligt kælenavnet Store.

Vis mere

Jonas ’Dør’ Dal
Den nu tidligere Hobro- og nuværende Esbjerg-træner er en bred fyr, der som fodboldspiller gav og tog imod lidt af hvert. Det var som at løbe ind i en dør, hvis man stødte ind i ham. Derfra kom navnet, forlyder det.

'Bamse' - Lars Justesen
Hobros midlertidige cheftræner Lars Justesen går under kælenavnet 'Bamse'. Og det er der en ganske god grund til, som hans bror, anfører Mads Justesen forklarer det:

»Han havde måske levet lidt for godt. Jeg tror, det var Svenne Poulsen, der en dag bare begyndte at kalde ham ‘Bamse’. Nu kalder alle i klubben ham det. Måske det ændrer sig, når han bliver cheftræner,« siger en grinende Mads Justesen.