Foto: Søren Bidstrup

Han har spillet ungdomsfodbold i klubben, og han har flere gange slået fast, at når han en dag skal hjem til Danmark, kan det kun blive til FC København. For Nicklas Bendtner og FCK er det kun et spørgsmål om tid, hvornår de finder sammen.

Men det kan blive tidligere, end man lige går og tror, for FC København har gennem det seneste år forsøgt at få fat i den danske landsholdsangriber, der lige nu kæmper hårdt for gennembruddet i tyske Wolfsburg. De oplysninger bekræfter FC Københavns manager, Ståle Solbakken.

»Jeg sagde til Bendtner i sommer og i begyndelsen af vinterens transfervindue, at vi var her, hvis han var interesseret i at spille for FC København og bo her i byen. Derfra handlede det om økonomi, og som bekendt kom vi ikke videre,« siger Ståle Solbakken.

LÆS OGSÅ: Et unikt indblik i spillet bag: Dette snørklede netværk sikrede Bendtners skifte

Selvom parterne angiveligt var åbne omkring en forhandlingssituation, var Nicklas Bendtners økonomiske krav ifølge BTs oplysninger så store, at de ikke var i nærheden af at matche FC Københavns budget. Bendtner, der i dag tjener i omegnen af 20 millioner kroner årligt, stillede så store lønkrav, at det krævede, at Ståle Solbakken skulle sprænge de budgetter, som han selv er herre over i klubben, før det kunne komme til realitetsforhandlinger.

FC København brugte i sommer omkring 80 millioner kroner på spillere – alt inklusive. Og derfor var der brug for bestyrelsens accept til enten at forhøje det budget eller finde en alternativ måde at finansiere en eventuel handel på.

Og her strandede håbet og troen på Nicklas Bendtner altså midlertidigt, for Anders Hørsholt nåede i hvert fald ikke op på bestyrelsesniveau med de ønsker, bekræfter storinvestor Erik Skjærbæk.

»Jeg vidste ikke noget om, at vi skulle have været ude efter Nicklas Bendtner, men det er også helt efter planerne. Så længe det ikke er en bestyrelsesbeslutning, men en managementbeslutning, skal de (den sportslige ledelse i FCK, red.) ikke forbi os med det. De har ret til at agere inden for visse rammer. Der må de selv disponere, når de holder deres budgetter,« siger Erik Skjærbæk.

LÆS OGSÅ: Ærlig Bendtner-chef: Diskuterer med ham hele tiden

I Nicklas Bendtner-lejren vil de ikke kommentere på, hvorvidt landsholdsangriberen var klar til at vende målsnuden hjem allerede nu, men samtalerne har været der.

»Vi kan godt bekræfte, hvad Ståle Solbakken siger. Vi har fået en henvendelse fra FC København, men det er ikke aktuelt foreløbig. Transfervinduet er netop lukket, og hvis der havde været et ønske fra Nicklas om at komme væk, havde vi gjort noget aktivt. Nicklas er topmotiveret i Wolfsburg og lægger al sin energi der,« siger Bendtners PR-agent, Elisa Lykke.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.