Superligaen kommer altid snigende om sommeren, mens alle har travlt med at grille og bælle i sommerhuset, rundtomkring i Danmark og ude i verden. Den seneste måned har den stået på VM, og lige nu har Tour de France taget over.

Faktisk bliver flere af os lettere overrasket, når Superligaen pludselig begynder. Men hvis der er ét sted her i landet, hvor ingen har sluppet tankerne fra landets bedste række, så er det i og omkring Brøndby. Den katastrofale afslutning i slutminutterne mod AC Horsens og det tabte guld plager dem stadig. Det vil det gøre længe. Nu skal skuffelsen bruges som benzin på en motor, der kører holdet hele vejen til guldet og revanche. Det tror jeg på, den kan. Derfor er Brøndby min favorit til det danske mesterskab.

Brøndbys Cheftræner, Alexander Zorniger. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Brøndbys Cheftræner, Alexander Zorniger. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Klubbens tyske cheftræner, Alexander Zorniger, har brugt den korte pause på at analysere og evaluere med sin stab og udvalgte spillere. Konklusionerne er foretaget, og Zorniger er landet på, at Brøndby gik ind til slutfasen af sidste sæson med indstillingen 'lad os gøre dette færdigt', hvor de i stedet burde have tænkt 'lad os fortsætte, som vi hele tiden har gjort'. Jeg tør godt garantere, at tyskeren vil piske sine spillere frem i et heftigt angreb på toppen, for han kan om nogen ikke bære skuffelsen.

Brøndby har solgt Frederik Rønnow og mistet Teemu Pukki. Selvfølgelig en klar svækkelse, men den udfordring kan dog løses. Ind er blandt andre kommet Marvin Schwäbe og Ante Erceg, og det klinger jo ikke just af storhed, men det behøver det sådan set heller ikke gøre. Langt større værdi har det, at sportsdirektør Troels Bech har holdt sammen på en kerne i resten af truppen. Christian Nørgaard er her den vigtigste mand tilbage, og det kan sagtens betragtes som en styrkelse at give gruppen endnu mere tid sammen end nødvendigvis at hente mange nye ind. Det skal være Brøndbys styrke.

Ante Erceg er ny angriber i Brøndby.
Ante Erceg er ny angriber i Brøndby. Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere
Brøndby-nyindkøbet Dominik Kaiser (nummer to fra højre). (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)
Brøndby-nyindkøbet Dominik Kaiser (nummer to fra højre). (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix) Foto: Tariq Mikkel Khan
Vis mere

Det store spørgsmål de kommende måneder bliver, om Troels Bech og Brøndby har råd til fortsat at takke nej til buddene på Hany Mukhtar. De er allerede kommet, og flere vil tikke ind. Hvis Mukhtar sælges, ændres favoritværdigheden i guldkampen. Den ryger så over i FC Københavns favør.

Ståle Solbakken og FCK er under massivt pres. De vil selv sige, at det er de altid, men den køber jeg ikke. Aldrig har det været voldsommere. Ingen i og omkring FC København kan holde til én sæson til uden en DM-pokal. Mere end selvforståelsen er på spil. Tilgangen af Andreas Bjelland vidner tydeligt om en trang til at investere sig ud af problemerne, og Solbakken har endelig ædt sin ellers stædige fastholdelse af det skrøbelige makkerpar i det centrale forsvar med Denis Vavro og Michael Lüftner. Den gik bare ikke længere.

Dame N'Doye er tilbage i FCK-trøjen. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN - FINLAND OUT.NO THIRD PARTY SALES
Dame N'Doye er tilbage i FCK-trøjen. LEHTIKUVA / TIMO HARTIKAINEN - FINLAND OUT.NO THIRD PARTY SALES Foto: Timo Hartikainen
Vis mere

I front er der også hentet nye folk til, og selvom Dame N’Doye kender konceptet, så er jeg spændt på, om han kan holde niveau. En etårig aftale tyder på, at angriberen er en løsning fundet i sidste øjeblik. Han skal erstatte Federico Santander, og den opgave kan vise sig at være vanskelig. Trods de spillemæssige udfordringer har FCK dog så meget kvalitet, at de vil være med hele vejen. Mit bud er, at det rækker til sølv.

Og så er der de forsvarende mestre tilbage. FC Midtjylland har god grund til at være stolte af deres bedrift i sidste sæson. Det er intet mindre end respektindgydende at vinde guldet trods al modstand undervejs. Samme overraskelse har jeg svært ved at se gentage sig. Og FCM er nok næppe færdig med salgene. Det er en veletableret del af forretningen, og det kan få følger rent spillemæssigt. Ingen brokker sig dog åbent over det faktum, og det må man bare tage hatten af for. Mon ikke Jess Thorup alligevel bider sig i læben, når de mange kampe i efteråret kommer rullende. Der bliver meget at se til. Også for meget til, at en gentagelse af et Danmarksmesterskab kommer i sæsonen 2018-19. Det bliver til bronze.

God fornøjelse med Superligaen 2018/19.