FC København blev ramt af en chokstart i derbyet mod Brøndby, da Kamil Wilczek scorede tidligt til 0-1.

Men det endte altså med det helt store Viktor Fischer-brag, da den udskældte kantspiller med to mål sørgede for en hjemmesejr til holdet fra Telia Parken.

Det var dog alligevel manden i kassen, der sørgede for, at FCK på det tidspunkt overhovedet havde mulighed for at vinde kampen. Svenske Kalle Johnsson er brandvarm i vinteren.

Her er B.T.s karakterer til FC København:

FC København 4-4-2

Sprang ud som en julestjerne og afværgede et muligt Brøndby-mål til 1-2. Enorm redning på Kaisers hovedstød. Og igen mod slutningen af kampen, hvor han stod i vejen for det hele. Et brag af en kamp for svenskeren. Karakter: 9

Der er noget helt ekstra i backen, som har en international ro i sig. Men der er også revner i det defensive fundament, og det var fra hans side, at Brøndbys to største stjerne kom fra. Karakter: 7

Dårlig start med fødderne. Ramte ikke meget rigtigt. Svensk-grækeren er dog stærk som den mest harske tzatziki i sit duelspil, og det vejede op for nogle af fejlene. Karakter: 6

Var del af et forsvar, som gav store muligheder væk. Fremme i banen kom Nelsson dog tit forrest og fik brudt flere potentielt farlige Brøndby-angreb. Men han skal cleare langt bedre i eget felt. Karakter: 6

Svenskeren havde fyldt sokkerne op med adventsgaver til Brøndby. Der var frit spil på hans stolpe både ved Wilczeks mål og Kaisers 100 procent-chance. Vågnede op i anden halvleg og blæste frem til indlæg – flere gode af slagsen. Karakter: 4

Den unge kantspiller så ikke ud til at have tilliden fra sine holdkammerater, som oftest kiggede efter andre løsninger end Daramy. Dribleren viste små glimt af sine fodboldevner, men var ikke stærk nok til også at skabe noget med det. Og han blev også flået ud allerede i pausen. Karakter: 4

Det så ud til at behage Falk ualmindeligt godt med et rigtig græstæppe i Telia Parken. Han nærmest svævede rundt centralt og sørgede for hele tiden at være en spilmulighed ud af Brøndbys hidsige presspil. Teknisk over de fleste, men brændte skammeligt på N'Doyes oplæg. Karakter: 8

FCK-anføreren tager altså ansvaret hver gang. Utroligt, at han kan spille så mange kampe, når han samtidig kaster sig ind i alle dueller og tager de længste tilbageløb og samtidig præsenterer sig som spilmulighed hele tiden. Karakter: 8

Der var han jo! Fischer har fået sin berettigede kritik på det seneste, og måljublen langs Nedre C og helt ned til Sektion 12 fortalte alt om den forløsning, som 1-1-målet var. Perfekt lagt ind via stolpen. Og det stod jo nærmest skrevet i stjernerne, at han også skulle lukke kampen med målet til 2-1. Karakter: 8

Hvor mange mand skal der til for at stoppe N'Doye? Mere end to åbenbart, hvis de hedder Rosted og Jung. Kørte de to Brøndby'ere ud af banen, inden han fandt Fischer ved målet. Havde ellers svært ved helt at komme til sin ret. Karakter: 7

Masser af fight og vilje, men i så små rum, som Brøndby gav FCK centralt i banen, er cyprioten ikke hjemmevant. Der bliver han sat ud af spil og må søge dybt, men de bolde kom der ikke mange af. Karakter: 5

---

Indskiftere:

Kom ind fra anden halvlegs start og skulle forsøge at få mere ud af det kantspil, som FCK have svært ved helt at få til at fungere. Og han hjalp til at få mere flow. Der sidder en god venstrefod på Pep Biel, som lige skal lidt tættere på mål og blive mere farlig. Karakter: 6

Kom ind efter 71 minutter i stedet for Pieros Sotiriou. Karakter: UB

Kom ind til allersidst i kampen i stedet for Rasmus Falk. Og så var han altså manden bag oplægget til Viktor Fischer. Den her kroat har altså set spændende ud på det seneste. Karakter: UB

Havde ikke fundet den rette taktik i første halvleg. Der havde københavnerne for svært ved at spille sig ud af Brøndby-presset. Reagerede i pausen med en udskiftning, og FCK løftede sig markant derefter. Det gav sejren til sidst. Karakter: 7