Superligaen er slut, og det er tid til at evaluere. Også på de bedste indkøb i denne sæson.

For det har været en sæson med en del pletskud for de 14 Superliga-klubber, men der har alligevel været 10, som skiller sig ud. Enten på grund af pris, kvalitet eller som et perfekt match til klubben.

B.T. kårer her de bedste indkøb i denne sæson, og det gælder sommerens transfervindue i 2018 samt januarvinduet i 2019.

Sæsonens 10 bedste transfers:

Foto: Henning Bagger
Vis mere

10. Frederik Tingager fra Eintracht Braunschweig til AGF

Der er næsten to meter fra Tingagers fødder til hjernen, men alligevel ved midterforsvareren, hvordan man styrer sine lemmer.

Han er kynisk og ikke mindst dygtig i forsvarsspillet, men også som spillende forsvarer og med godt planlagte offensive raids bidrager Tingager fantastisk til AGFs spil.

Sammen med Patrick Mortensen, Alexander Munksgaard og Kamil Grabara var han del af et virkelig stærkt vintertransfervindue i AGF, der hentede præcis de spillere, som der manglede.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

9. Janus Drachmann fra FC Midtjylland til OB

OB manglede en hård hund, og det fik man da i Janus Drachmann. På et hold, der længe blev bygget op omkring teknisk dygtige fodboldspillere med kvaliteter i pasningsspillet, var Drachmann en helt tiltrængt forstærkning.

Jakob Michelsen fik sin tidligere Sønderjyske-spiller til klubben, og så var der en bølgebryder på midten, der kunne rydde op for medspillernes fejlafleveringer.

Et helt perfekt køb, som har været en stor årsag til, at OB igen kunne kravle op i tabellen.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

8. Lucas Andersen fra Grasshopper til AaB

Der er få på samme tekniske niveau som Lucas Andersen i Superligaen. Og han er gået ind på AaB-holdet som en voksen mand.

En profil, der kan tage ansvar og gør det. Det er en fornøjelse at se bolden på fødderne af den 24-årige aalborgenser, og der er intet at sige til, at AaB gjorde lejeaftalen permanent i vinter.

Hvis AaB-holdet løfter sig kollektivt i den nye sæson, vil Lucas Andersen bare blive en endnu større profil i Superligaen.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

7. Evander fra Vasco Da Gama til FC Midtjylland

Brasilianeren bragede ind i Superligaen i efteråret, men i foråret er han blevet ramt en smule af forventningerne og muligvis også lidt af fordommene om brasilianske fodboldspillere som medgangsspillere.

Evanders potentiale er ikke til diskussion, og brasilianeren faldt sammen med holdet i mesterskabsspillet.

Det ændrer ikke på, at FC Midtjylland kan komme til at tjene rigtig mange penge på den 20-årige offensivspiller, som ligger i top fem i Superligaen, hvad angår topniveau.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

6. Andreas Bjelland fra Brentford til FC København

Nogle transfers er et sats. Andre er bare åbenlyst gode handler. Andreas Bjelland hører til de sidste.

For selvom FC København måtte smide en tung sæk kroner som sign-on-fee og hver måned betaler en af de største Superliga-lønninger til Bjelland, har man fået lige det, man manglede. FCK-forsvaret sejlede i store dele af sidste sæson, men Bjelland og Denis Vavro har været et perfekt makkerpar.

Bjelland har bidraget med sin ro på bolden og ikke mindst sine lederegenskaber. Vavro kompenserer for hans manglende fart.

Foto: Claus Fisker
Vis mere

5. Bashkim Kadrii fra FC København til OB

Han blev kasseret i FC København, men tilbage i OB har Bashkim Kadrii vist, at han er en profil i Superligaen.

Der er ingen tvivl om, at han er det offensive es hos fynboerne, der bruger ham på sin bedste plads i angrebet.

Og selvom det ikke endte perfekt for OB, har sæsonen alligevel været et stort skridt i den rigtige retning. Bashkim Kadrii skal fortsætte med at gå forrest i den retning for Jakob Michelsen. Så kan OB også i næste sæson gøre sig gældende i toppen af Superligaen.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

4. Simon Hedlund fra Union Berlin til Brøndby

Hvad koster kvalitet? Hvis du er dygtig til at se det, kan du få det for under to millioner kroner. Det var, hvad Brøndby betalte for Simon Hedlund, og den 26-årige svensker gik direkte ind og var en af Brøndbys bedste.

Lynhurtig og med så rappe fødder, at han mindst en gang i hver kamp må nedlægges i farlige positioner. Hedlund har været lyset for Brøndby sammen med Kevin Mensah i dette forår.

Hvis han holder sit niveau, kan han, Kamil Wilczek og Hany Mukhtar i form blive en farlig trekløver for Brøndby efter sommerferien.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

3. Alexander Scholz fra Club Brügge til FC Midtjylland

Hvis man kigger lidt grundigere på det, er det ikke den store overraskelse, at Alexander Scholz har været en omgående Superliga-succes for FC Midtjylland.

Han var nemlig betegnet som en af de dygtigste forsvarsspiller i Belgien, da han spillede i Standard Liege. Derfor var det godt set af midtjyderne at hente Scholz hjem fra et ærgerligt ophold i Club Brügge.

Han sætter en ære i sit forsvarsspil og har et helt roligt hoved. Det har været et kanonkøb.

Foto: Bo Amstrup
Vis mere

2. Joni Kauko fra Randers til Esbjerg

Havde folk sagt, at Joni Kauko ville score otte mål i sæsonen og blandt andet en lækkerbisken med hælen, var man nok blevet sendt en tur forbi psykiateren.

Men den finske midtbanemand forvandlede sig på de 200 km sydvest fra en grå tonser til en mere kulørt slider. Han har sin store andel i Esbjergs succes og bronzemedaljer, og Joni Kauko er pludselig gået fra at være en parentes i Superligaen til et lille udråbstegn.

Måske kan Esbjerg endda tjene penge på ham denne sommer.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

1. Dame N’Doye fra Trabzonspor til FC København

Da han lå på en solseng i Østrig og blev præsenteret på ny i FC København, lignede det et sats. I så fald var der jackpot.

FCK-manager Ståle Solbakken havde dog allerede inden sikret sig, at Dame N’Doye var i god fysisk forfatning, da han lavede sjov med den da 33-årige senegalesers fysik.

Så modtog han en video af N’Doye i bar mave på en basketballbane, og siden kontraktunderskrivelsen har angriberen vokset sig bedre og bedre gennem sæsonen. Måske endda bedre end i sin første periode i klubben.