FC Københavns jagt på en afløser for Dame N’Doye kan være slut langt tidligere, end man lige havde forventet.

For Ståle Solbakken har handlet hurtigt, efter den senegalesiske angriber blev skadet og meldt ude for muligvis resten af efteråret. Og han har igen kigget mod Spanien og en gammel flirt.

Michael Santos hedder han, og den 26-årige angriber fra Uruguay er ifølge B.T.s oplysninger ham, som FC København henter til klubben, hvis de sidste detaljer falder på plads og lægetjekket bliver bestået.

Og det er ikke første gang, Michael Santos' navn figurerer sammen med FC Københavns. Allerede for et år siden kunne B.T. afsløre, at Ståle Solbakken var klar til at slå sin daværende transferrekord med et køb af Michael Santos i Malaga.

Michael Santos, da han spillede for uruguayanske River Plate i Copa Libertadores. Nu har FC København udset sig angriberen som afløser for Federico Santander.
Michael Santos, da han spillede for uruguayanske River Plate i Copa Libertadores. Nu har FC København udset sig angriberen som afløser for Federico Santander. Foto: PABLO PORCIUNCULA
Vis mere

Han blev tilbudt en femårig kontrakt, men valgte at takke nej. Denne gang siger han ja til en kontrakt med københavnerne, og hvis de sidste detaljer falder på plads, bliver det et køb af angriberen.

Ståle Solbakken sagde tidligere tirsdag, at FC København overvejede at hente en angriber, selvom sommerens transferbudget faktisk var opbrugt. Og de overvejelse har ikke været lange.

Michael Santos havde ellers noget varmere støvler for et år siden end denne sommer. Og måske er det derfor, at prisen ikke længere er tre millioner euro, men lidt over to millioner - altså 15 millioner kroner.

Et års leje i Leganes resulterede i et enkelt mål i 16 kampe i La Liga - og tre oplæg. Til gengæld smykker Michael Santos så sit cv med to landskampe for Uruguay.

For en uge siden så det ellers ikke ud til, at Michael Santos skulle til FC København. Dame N'Doye var endnu ikke blevet skadet, og Santos var på vej til Rayo Vallecano.

Den handel stoppede præsident Al-Thani i Malaga, da han pludselig ikke var tilfreds med blot at få en million euro for sin angriber, selvom Santos var rejst til den spanske hovedstad for at fuldføre sit skifte, skrev Marca for en håndfuld dage siden.

Nu bliver det så i stedet til en tur til København, hvor han bliver holdkammerat med landsmanden Guillermo Varela.

Det kræver kun lige, at de sidste detaljer i handlen altså falder på plads, så Michael Santos kan sætte sig på et fly mod København.

Andre læser også