Der er ingen tvivl om, at rivaliseringen mellem Brøndby og FC København er stor. Både på og udenfor banen.

Søndag blev det som bekendt til en sejr på 2-1 til Alexander Zornigers tropper fra Vestegnen, efter Hany Mukhtar med et frisparksdrøn i de døende minutter sendte Brøndby Stadion i ekstase og FC København hjem med nul point - karakterer fra kampen kan du se her.

Samtidig vandt FC Midtjylland over FC Nordsjælland, og det betyder at de jyske ulve har 69 point i toppen af tabellen. Præcis samme antal som Brøndby.

Noget, der også har betydning for FC København, og BT har derfor kigget lidt på tallene og tabellen efter kampen - og set med FCK-briller er de ikke særlig sjove.

For det står klart, at det bliver Brøndby, der ender med håneretten efter denne sæson:

  • Med nederlaget til Brøndby er det nu endegyldigt slået fast, at FCK ikke kan blive danske mestre i år. Der er 22 point op til ærkerivalerne og FC Midtjylland og kun 21 af slagsen tilbage at spille om.
  • Nederlaget betyder også, at FCK slutter uden for top to. Det er blot anden gang siden 2000, at det er sket. Sidst det skete var i 2008, hvor AaB blev mestre, og FC Midtjylland løb med sølvet.
  • Det er første gang i 21 år, at Brøndby vinder tre Superliga-kampe i træk over FCK.
  • Det er første gang i 854 kampe, at FCK taber to gange i træk i kampe, hvor de ellers har ført 1-0.
  • For første gang siden 1999/2000 taber FCK ti superligakampe (minimum) på en sæson.

Mesterskabet har dog længe synet langt væk for københavner-klubben, der nu har meldt ud, at målet er tredjepladsen.

En plads som nummer tre betyder nemlig med sikkerhed, at klubben der slutter her som minimum skal i playoff om at komme med i Europa League-kvalifikationen.

Lige nu er der seks point op til FC Nordsjælland, som FC København fortsat har en indbyrdes kamp til gode imod.