Arsenal-legenden Tony Adams taler intensivt med Brøndby om cheftrænerjobbet i klubben – og han har gjort det siden før Thomas Frank gik.

Det fortæller han nu til BT.

20 år som Arsenal-ikon, 14 år som kaptajn og 13 år på det engelske landshold. Det er en ægte Tipslørdag-gigant, der den seneste måned har været sat i tæt forbindelse med trænerjobbet i Brøndby.

Det var Politiken, der første gang præsenterede Tony Adams som en kandidat til det job, der åbner op, når Auri Skarbalius’ tid som midlertidig træner slutter om få uger. Siden har Gabala FC, hvor Adams i dag er sportsdirektør, overfor BT bekræftet, at Brøndby har taget kontakt til den i dag 49-årige englænder.

Nu er der for første gang ord fra hestens egen mund. Tony Adams fortæller nu selv, at han gennem et halvt år har haft møder med Brøndby-ejer Jan Bech Andersen om det trænersæde, der i realiteten først åbnede op, da Thomas Frank i marts forlod sit job i kølvandet på ’Oscar-gate’.

»Jeg har mødtes med Jan Bech Andersen flere gange. Han er en fantastisk fyr, og jeg holder meget af ham og hans visioner for klubben. Brøndby er en fantastisk fodboldklub. Sikkert den største og bedste i Danmark. Så selvfølgelig er jeg interesseret i trænerjobbet,« siger Tony Adams til BT:

»Vi snakker stadig. Om det så ender i et trænerjob eller et stærkt venskab, ved jeg ikke. Ingen af os kan spå om fremtiden. Vi har talt sammen siden november og i den periode har jeg lært Jan at kende. Han ved alt om mig, og jeg ved alt om Brøndby og Jan – og hvad hans forventninger er,« uddyber han.

Manden med de mere end 500 kampe for Arsenal ønsker at vende tilbage til jobbet som træner efter et par år med mere administrative pligter. Derfor står netop en klub som Brøndby højt på hans liste.

Tony Adams - som vi kender ham fra Arsenal.
Tony Adams - som vi kender ham fra Arsenal. Foto: ADRIAN DENNIS
Vis mere

»Jeg er her i Gabala indtil slutningen af maj, og jeg lægger ikke skjul på, at jeg nu kigger efter et trænerjob et sted i Europa,« siger Tony Adams:

»Jeg så kampen i går, hvor min gamle ven John Terry var på stadion. Jeg er interesseret. Helt sikkert. Nu vi se, hvor det lander. Jeg har mødtes med andre klubber, og jeg ved, Troels Bech også taler med andre,«  fortsætter englænderen.

Og heri har den tidligere landsholdsanfører ret. BT har tidligere berettet om Brøndbys store interesse for blandt andre Morten Wieghorst, mens interessen omkring Adams synes knap så varm.

Skulle Adams alligevel ende i Brøndby kan det  blive i selskab med en anden tidligere Arsenal-spiller. Vennen John ’Faxe’ Jensen ligner således englænderens bedste bud på en mulig assistent. Med mindre Adams vælger at kigge i retning af en landsmand…

»Der er ingen pakke endnu. Det er samtaler. Måske er det en pakkeløsning med John – måske ikke. Jeg har ikke tilladelse til at gå så langt. Jeg kan ikke sige, om det er det rigtige for Brøndby nu, ligesom jeg ikke kan sige, om jeg tager David Beckham med mig. Når man taler med en klub, gør man sin research omkring en masse ting. Så om John er en del af noget eller ej, er ikke til at sige. Jeg er sikker på, Jan og Troels ender med at finde de bedste folk til jobbet,« siger Tony Adams, der nu må siges at have gjort sin interesse officiel.

Ifølge BTs oplysninger satser Brøndby på at have en ny træner på plads, inden spillerne går på ferie. Det sker omkring d. 1. juni.