Foto: Claus Fisker

Esbjerg-profilen Peter Ankersen er vendt hjem fra et kort ophold i østrigske Salzburg, hvor han forhandlede om en fire-årig kontrakt med Red Bull Salzburg.

Esbjerg og Red Bull Salzburg er enige om en pris på 16-17 mio. kr., hvor vestjyderne beholder landsholdsbacken frem til sommer.

Peter Ankersen er i tænkeboks i disse dage, men bt.dk kan nu fortælle om den største årsag til, at skiftet ikke er blevet officielt.

Red Bull-organisationen ejer flere klubber, og den overordnede sportsdirektør for hele fodbolddelen er Ralf Rangnick. Hans plan er, at Peter Ankersen spiller i Red Bull Salzburg frem til, at ambitiøse Red Bull Leipzig rykker op i Bundesligaen.

Red Bull Leipzig ligger i øjeblikket i den tredjebedste række, og den overordnet målsætning er at være i Bundesligaen i sæsonen 2015-2016. Klubben har lige nu blandt andet danske Youssouf Poulsen på holdet.

Når Bundesliga-oprykningen er en realitet, er målet, at Ankersen skifter videre for at forstærke Bundesliga-holdet. Der er dog nogle interne ting, som skal på plads, før denne model kan gå op i en højere enhed.

Red Bulls indflydelse i international fodbold og planerne om at overtage flere fodboldhold er også den primære årsag til, at Peter Ankersen er fristet af en tur til østrigsk fodbold. Og så lokker den attraktive lønpakke med en månedsløn på 350.000 kroner og en lav skatteprocent i den grad også.

Bt.dk erfarer, at franske Nantes i sidste øjeblik har forsøgt at kapre både Peter Ankersen og Kian Hansen fra næste sæson, men franskmændene kan ikke matche Red Bulls bud på Ankersen. Derimod er det fortsat sandsynligt, at man bliver enige med Esbjerg om Kian Hansen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.