Han er i klubben på sit ottende år og nærmer sig en legendestatus med tæt på 300 kampe i den hvide trøje.

Men om få måneder kan det være slut, for Peter Ankersen har kontraktudløb med FC København til sommer.

Tirsdag i sidste uge forklarede klubbens sportsdirektør, Peter Christiansen, at der er dialog om den 33-årige tidligere landsholdsspillers fremtid, men der ligger ikke noget forslag om en ny aftale på bordet.

Og for spilleren selv peger det faktum mere mod et exit end en fortsættelse.

Peter Ankersen har kontraktudløb med FCK til sommer, men han vil meget gerne fortsætte i klubben, hvis ellers parterne kan blive enige om en forlængelse.
Peter Ankersen har kontraktudløb med FCK til sommer, men han vil meget gerne fortsætte i klubben, hvis ellers parterne kan blive enige om en forlængelse. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Vis mere

 »Jeg forholder mig til, at jeg ikke har skrevet under på noget og har udløb om et halvt år, så ergo betyder det vel, jeg er gået ind i min sidste periode som spiller i FC København,« siger Peter Ankersen.

Som ellers har haft et 2023, hvor det er ham, der er blevet peget på, når træner Jacob Neestrup virkelig stod og skulle bruge sine stærkeste kort til de vigtigste kampe.

I eksempelvis efterårets seks gruppekampe i Champions League var Peter Ankersen med i alle kampe og startede inde i de fleste af de store opgør mod Bayern München, Manchester United og Galatasaray.

Han havde derfor en stor andel i, at FC København for kun anden gang i historien gik videre til ottendedelsfinalerne i den bedste klubturnering på kloden.

Der har været meget at juble over i 2023, men ingen kontraktforlængelse i FCK.
Der har været meget at juble over i 2023, men ingen kontraktforlængelse i FCK. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Og hvis man tror, at kontraktsituationen i den danske mesterklub er alt eller ingenting for Peter Ankersens karriere, så kunne det ikke være længere væk fra sandheden.

»Jeg er mega sulten efter mere fodbold og har stadig masser af ambitioner om at fortsætte i flere år. Min krop er også tip top, og jeg er med i alle træningspas og kan give den maksimalt gas,« siger Peter Ankersen og tilføjer:

»Så jeg har ikke lagt skjul på over for klubben, at jeg gerne vil forlænge kontrakten. FC København er virkelig min klub, og jeg kan acceptere mange ting for at fortsætte her,« siger han og fortsætter:

»Vi havde et møde før vinterpausen om min fremtid, fordi jeg er interesseret i at vide, hvordan min situation vil være til sommer, og fordi jeg slet ikke tænker på et karrierestop og har en ambition om at blive ved med at være fodboldspiller på højeste niveau. Der var svaret fra klubben, at de ville vente med en afgørelse til engang i foråret.«

Peter Ankersen i aktion for FCK i Champions League mod Manchester United.
Peter Ankersen i aktion for FCK i Champions League mod Manchester United. Foto: Adam Vaughan/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det giver jo mig en uafklaret situation, hvor jeg ikke ved, om jeg er købt eller solgt. Jeg synes jo, at jeg vitterligt har vist, at når tampen brænder, så er det mig, der bliver valgt til at spille, og så er jeg også klar.«

»Vi har lige lavet et historisk stort dansk resultat i Champions League, så jeg mener, at jeg har bevist over for mig selv, at der er meget mere i tanken, og efteråret har givet mig endnu mere blod på tanden,« forklarer FCK-backen.

Han slår også fast, at han er klar på at gå ned i løn for at blive i FC København på den anden side af sommerferien, ligesom han ikke forventer en lang kontraktfornyelse.

»Ja, selvfølgelig er jeg det. Jeg kan også sagtens se en kort kontrakt struktureret på en måde, der passer for begge parter, for jeg er klar over, at min alder gør, at jeg ikke kan holde samme kontrakt. Hvis man kan finde en løsning, der passer begge parter, så er jeg meget åben for det.«

Men svaret hænger altså i luften.

Som fodboldspiller gør det ikke Peter Ankersen så meget, men bag ved ham står også en familie i uvished, pointerer han.

»Jeg kan sagtens lægge det fra mig, men i hverdagen med familien fylder det da meget, og situationen er ikke rar. Jeg har heller ikke lagt skjul på over for Jacob Neestrup og ‘PC’, hvad mine prioriteter er,« forklarer han og fortsætter:

»Den uafklarethed er ikke fed at rende rundt med. Jeg står i ingenmandsland.«

Peter Ankersen understreger også, at han forstår mekanismerne i professionel fodbold.

»Jeg er ikke dér, hvor jeg siger, at jeg skal spille alle kampe, men jeg vil gerne hjælpe klubben i forhold til integration af nye spillere og de unge, og så vil jeg gøre alt for at spille og vinde mesterskaber samt komme i Europa.«

»Jeg synes, at jeg har en kæmpe andel i vores fantastiske 2023, og fortsætter jeg ikke i FCK, skal jeg nok finde et andet sted at spille fodbold,« slutter han.

Som følge af, at Peter Ankersens aftale i Superliga-klubben udløber om mindre end et halvt år, er han fri til at tale kontrakt med andre klubber end FC København.