Allan Kuhn tror, at Malmö FF ville ligge i top fem, hvis klubben skulle spille i Superligaen.
Allan Kuhn tror, at Malmö FF ville ligge i top fem, hvis klubben skulle spille i Superligaen. Foto: 9204 Björn Lindgren/TT

Allan Kuhn er ny cheftræner i Malmö FF og har dermed taget springet fra at være assistent i Superliga-klubben AaB til et topjob i en af Nordens største og rigeste klubber.

Malmö FF har vundet det svenske mesterskab i to ud af de tre seneste sæsoner og netop deltaget i Champions League-gruppespillet for anden sæson i træk, og lige præcis den europæiske succes i den absolutte topklasse er noget, de danske klubber ikke har prøvet, siden FC København var med i 2013.

BT har spurgt den nyudnævnte Malmö-træner, hvordan han tror, at klubben ville klare sig i Superligaen, og hvor stor klubben er i forhold til danske forhold.

MALMÖ FF KUHNzsdhsdhzsdgh

»Det er en stor klub i Norden. Når man har været i Champions League i to år i træk, er det klart, at der er kæmpe store forudsætninger for succes med et fantastisk miljø og et fantastisk stadion og fantastiske fans, så jeg kunne ikke være kommet til en bedre klub i Norden, når man har ambitioner om at få succes, og det har jeg. Jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt det er den største klub i Norden, eller om den er større end FC København, men det er absolut en stor klub,« siger Allan Kuhn og fortsætter:

lhlhd

»Malmö ville nok ligge i top fem i Danmark. Jeg synes faktisk ikke, at der er den store forskel på Allsvenskan og Superligaen. For 10 år siden syntes jeg, at der var meget fysik og organisation over det svenske fodbold, men jeg synes, at de har udviklet rigtig mange spillere til at spille godt og teknisk fodbold. Lige nu synes jeg, at de ligner hinanden ret godt, og så vidt jeg ved, slog Sverige Danmark i både U21 (ved sidste sommers U21-EM, red.) og A-landshold (EM-kvalifikationen, red.), så det ville være dumt af mig at sige noget dårligt om svenskerne,« siger Allan Kuhn, der da også kan se frem til at få masser af svenskere omkring sig.

Kuhn afviser således at hente dansk assistance til trænerstaben, lige som han trods kort afstand til København ikke vil blive boende i Danmark.

»Jeg skal ikke have nogen dansk assistent, for jeg synes, man skal bygge videre på den kultur, som allerede findes i klubben. Og jeg vil ikke bo i København, for jeg synes, man skal være en del af byen. Jeg prøvede i Midtjylland (var cheftræner i FCM i 2009-2011, red.) at bo i Aalborg, og det skulle jeg aldrig have gjort, for jeg brugte for meget tid på landeveje. Jeg tror, det er meget, meget vigtigt, at de føler, jeg er en del af stedet som hovedtræner. Dengang havde jeg mindre børn, men nu er de 25, 23 og 17 år, og det var en del af, at jeg ikke lykkedes i Midtjylland. Så var der det med at pendle og nogle andre ting, som jeg ikke vil komme ind på.«

Allan Kuhn begynder i jobbet som Malmö FF-træner 15. januar.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.