Han var ikke god nok til at blive cheftræner i AaB, men i den svenske klub Malmø FF, der vandt Allsvenskan i 2013 og 2014 samt har deltaget i gruppespillet i Champions League de seneste to sæsoner, var det noget helt andet.

Den nu tidligere AaB-assistenttræner Allan Kuhn blev fredag eftermiddag offentliggjort som cheftræner i Malmø FF, og han forklarede efterfølgende i en samtale med BT, at han i en kort stund var skuffet over at blive forbigået i sommer, da AaB ledte efter en ny cheftræner i stedet for Kent Nielsen og valgte Lars Søndergaard frem for ham selv.

»Jeg interesserede mig også for jobbet dengang, men jeg har haft et fantastisk samarbejde med Lars (AaBs cheftræner Lars Søndergaard, red.), der gav utroligt meget ansvar til mig også. Men selvfølgelig - lige da det skete, blev Allan Gaarde (sportsdirektør i AaB, red.) og jeg enige om, at jeg var skuffet, selvfølgelig gjorde jeg det, men hvis jeg skulle arbejde videre som assistent, gjaldt det om at lægge det på hylden så hurtigt som overhovedet muligt, for ellers ville jeg ikke kunne have været assistent for Lars, og heldigvis lykkedes det at få en kanon efterår. Så det er jeg rigtig glad for,« siger Allan Kuhn, der har taget afsked med AaB på Superligaens andenplads og efter samlet 10 år i klubben.

»Jeg har kun glæde, når jeg ser tilbage på min tid i AaB, hvor jeg har været med til at vinde mere eller mindre alt, så det er en fantastisk rejse, jeg har haft dér, men jeg har aldrig været hovedtræner mere end de 15 kampe, jeg har haft (i 2008 efter fyringen af Bruce Rioch, red.), så de forstår også godt, at det er det, jeg vil. Nu er mine børn også blevet store, og jeg har alle muligheder for at gøre et godt job nu«, forklarer Allan Kuhn og tilføjer, at han i efterhånden lang tid har gået med tanker om at blive cheftræner.

»Det har kriblet i mig i de sidste to år efter at blive cheftræner. Siden vi vandt mesterskabet og pokalen i 2014 med AaB, har jeg tænkt på, at det næste gang skulle være mig, der stod øverst på pallen og være hovedtræner.«

Det er han så blevet nu. Ikke i AaB, men i en af Nordens største klubber.