Tommy Håkansson passer ikke længere ind i Brøndbys strategi, og derfor forlader han klubben, fortæller Brøndbys bestyrelsesformand, Aldo Petersen.

Brøndby meddelte tirsdag aften, at administrerende direktør Tommy Håkansson stopper i klubben med omgående virkning. Det sker, fordi Håkanssons kvaliteter som direktør ikke længere er forenelige med de kvaliteter, som Brøndby søger.

Bestyrelsesformand, Aldo Petersen, fortæller, at klubben deler direktionen op i en sportslig og en kommerciel del, hvor Tommy Håkansson tidligere har siddet på toppen af begge dele. Fremover bliver det økonomidirektør Jesper Jørgensen, som skal lede den kommercielle del, og sportsdirektør Per Rud, som skal lede den sportslige del. Dermed tabte Tommy Håkansson stolelegen.

- Vi vil have sportslig direktion og en økonomisk direktion, og der må man sige, at vi ansatte Tommy Håkansson til en anden rolle, og derfor er det ikke foreneligt at dele den arbejdsopgave op, fortæller Aldo Petersen. 

Tommy Håkansson blev i første omgang hentet til Brøndby som midlertidig administrerende direktør, men blev senere ansat på fast basis. Flere gange har interne kræfter dog forsøgt at komme af med Håkansson. I december 2012 blev der udarbejdet et mistillidsvotum mod Tommy Håkansson, som direktøren dog overlevede.

I september sidste år gik der snak om, at Brøndby forsøgte at skifte Tommy Håkansson ud med Manchester Uniteds globale sponsor-direktør, Casper Stylsvig. Aldo Petersen vil ikke forholde sig til, hvad der er foregået internt. Det er en gennemgående analyse af virksomheden, som har ført til beslutningen.

- Når en virksomhed er i krise, så er der givetvis rigtig mange holdninger til, hvad der skal gøres. Jeg kan kun sige, at i den periode, hvor jeg har arbejdet sammen med Tommy Håkansson, har jeg kun haft den største respekt for det arbejde, som han har udført, siger Petersen, som ikke vil forholde sig til oplysningerne om, at Håkansson flere gange er blevet forsøgt skubbet ud.

- Vi er i februar nu, og vi kan ikke stå på mål for at alle de påstande og tilgange, der har været gennem tiden. Vi skal anerkende, at der er så stor interesse for Brøndby. Det lever vi godt af, og de lever I (medierne, red) godt af, siger bestyrelsesformanden.

Tommy Håkansson fortæller i pressemeddelelsen fra Brøndby, at han har udført sit arbejde, og at han ikke ønsker at klæbe sig til taburetten. Håkansson har været med Brøndby gennem klubbens krise, som var få øjeblikke fra at betyde konkurs. Aldo Petersen sætter pris på det arbejdet, Håkansson har lavet.

- Tommy Håkansson skal have den største respekt for, at han har formået at holde sammen på et Brøndby i stormvejr og kaos, og så skal man ikke underkende, at det var Tommy Håkansson, som var initiativtager til at skaffe investorer til Brøndby, som er hele grunden til, at vi er her i dag.