Tilskuerballaden i dansk fodbold er faldende. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

»Vi er meget tilfredse med udviklingen. Der er stadig et par enkelte holds fan-grupper, som volder problemer ind i mellem, men det går helt sikkert den rigtige vej,« siger vicepolitiinspektør ved Rigspolitiet Benny Øchkenholt, som har kigget på politiets nyeste tal for sigtelser og anholdelser i forbindelse med fodboldkampe i Danmarks to bedste fodboldrækker.

Benny Øchkenholt fortæller i en pressemeddelelse, at den ’positive tendens’ blandt andet skyldes ’godt politiarbejde’ og ’en god indstilling i de danske fodboldklubber’.

»Generelt er der tale om en fin tendens for Superligaen. Det kan i høj grad tilskrives det gode og solide politiarbejde, som bliver udført ude i kredsene, hvor vi har fået etableret et godt samarbejde med klubberne og en god konstruktiv dialog med de forskellige fan-grupperinger,« forklarer han.

Der er dog fortsat problemer i visse fangrupperinger. Det er særligt de to store klubber i hovedstadsområdet, Brøndby IF og FC københavn, hvor der er en del uromagere, som skaber problemer.

Ifølge pressemeddelelsen så man den tendens i det forgangne år ved de to klubbers møde i Superligaen den 6. august og i pokalfinalen i foråret, hvor 35 tilskuere endte med at blive sigtet i cirka 230 sager for blandt andet grov vold, røveri og maskering.

Der var gang i den - for meget gang i den - da FCK og Brøndby mødtes i pokalfinalen sidste år. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Vis mere

»Der var tale om en meget aggressiv og helt uacceptabel adfærd fra dele af begge holds supportere. Heldigvis er det efterhånden meget sjældent, at vi ser den slags, men lige netop med disse to klubber, som har så store fanskarer, er der altså fortsat problemer. Det er en skam, og det kaster et dårligt lys over de andre fans, som bare gerne vil nyde en god fodboldkamp,« siger Benny Øchkenholt

Balladen i august har, ifølge politiets meddelelse, medført, at justitsminister Søren Pape Poulsen med en ny bekendtgørelse har skabt mulighed for, at klubberne nu kan dele oplysninger med hinanden om, hvem der har karantæne.

Initiativet, som har været efterspurgt af klubberne, skal være med til at sikre, at karantæneramte tilskuere ikke får adgang til stadion, skriver politiet.