Superligaen Brøndby vs FCK søndag d. 8. november 2015 på Brøndby Stadion- - Rødt kort til FCK's Federico Santander, til højre Brøndbys Daniel Agger. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015)
Superligaen Brøndby vs FCK søndag d. 8. november 2015 på Brøndby Stadion- - Rødt kort til FCK's Federico Santander, til højre Brøndbys Daniel Agger. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) Foto: Jens Nørgaard Larsen

En forlængelse med Brøndby – eller et farvel til livet som professionel fodboldspiller. Det ligner de to muligheder, landsholdsanfører Daniel Agger skal vælge mellem i de kommende måneder.

Daniel Agger har endnu ikke forlænget den aftale med Brøndby, der udløber om bare fem-en-halv måned. Dét faktum fylder meget på den københavnske vestegn og i diverse medier.

Men hvad er egentlig alternativet til en ny kontrakt med hjerteklubben, som den danske landsholdsanfører under stor bevågenhed returnerede til i sommeren 2014? Dét spørgsmål er mindre belyst.

Men læser man mellem – og nu også på – linjerne, står det ret så klart, at Brøndby-ikonet overvejer at stoppe karrieren allerede til sommer. Den kommende tid vil han bruge til at vurdere, om kroppen og sindet er klar til en omgang mere – eller støvlerne skal en tur på hylden.

»Jeg tager det stille og roligt. Jeg har ikke travlt. Jeg synes, det er spændende her. Jeg vil gerne være en del af det her. Lige nu skal det være lysten, der driver værket. Lysten til at spille fodbold og til at yde det maksimale. Jeg skal føle, at jeg bidrager med noget. Det er det, jeg skal se over de næste par måneder, om det er der,« sagde Agger mandag, inden han gav et sigende svar på et opfølgende spørgsmål.

Er kroppen klar til mere fodbold?

»Det er det, jeg skal se. Det er også derfor, jeg ikke rigtig er gået ind i nogen form for snak eller beslutning endnu. Det venter vi lidt med,« sagde Brøndby-forsvareren.

agger

De samme signaler har Agger givet i de samtaler, han har haft med Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, og cheftræner Thomas Frank. Lige nu har han både lysten og fysikken til at spille Superliga-bold og fodbold i det hele taget, men om det varer ved ind i en ny kontrakt er et andet spørgsmål. Derfor er et karrierestop en realistisk mulighed.

»Jeg er ikke i tvivl om, at Daniel nyder at spille fodbold hver dag, og han er rigtig glad for det, vi har gang i i den klub, han brænder så meget for. Jeg er heller ikke i tvivl om, at han er glad for at se, at vi tager små skridt i den rigtige retning. Men jeg tvivler heller ikke på, at han overvejer sin situation. Der er et naturligt stop, og når man skal noget andet, kigger man altid på, hvad der er efter sommerferien. Hvor spændende er det – uanset hvor glad jeg er for at spille fodbold – og hvad siger min krop? De overvejelser går han med,« siger Thomas Frank til BT.

agger

»Hvor hårdt ramt han er, og hvor hårdt han vil presse kroppen det sidste stykke, kan Daniel kun selv vide. For det slider da, det han har været igennem i Liverpool. Det var ikke bare en hård liga, der var også alle skaderne. Det betyder noget. Omvendt kan man sige ’ekstra liv, ekstra luft’.  Han er kommet hjem til familie og venner. Måske betyder det, at han vil tage en tur mere med klikken,« fortsætter Brøndby-træneren.

Netop skader har gennem Daniel Aggers karriere kostet mange kampe, men i efteråret spillede han mere end normalt. Bortset fra fem kampe i begyndelsen af sæsonen var Agger på banen hver gang. Det kan tælle for en fortsættelse af karrieren, lyder det fra Brøndbys sportsdirektør.

»Daniel har spillet de sidste 20 kampe – inklusiv landskampe – uden skader, og det ligger naturligvis til grund for hans vurdering af, om han kan fortsætte. Det er i hvert fald det, der ligger til grund for vores indgang til, om vi kan forlænge med ham. Man kunne også have forestillet sig, at han ikke havde spillet nogen kampe, og så havde vi selvfølgelig mere bekymrede, end vi er nu,« siger Troels Bech, der har noteret sig, at hans store profil skal bruge mere tid på at finde ud af, om krop og sind kan klare flere sæsoner, og nu venter på en tilbagemelding.

»Det er et meget, meget vigtig emne. Både for mig og Daniel, men sandsynligvis også for ret mange andre danskere,« siger Bech om vigtigheden af netop dén tilbagemelding.

I Brøndby håber man således, at Daniel Agger fortsætter karrieren. Endda i stor stil. Men den endelige beslutning lader man naturligvis være op til hovedpersonen selv.

»Der er ikke nogen, der er større end klubben. Det står i vores logo og grundholdning, så Brøndby kommer til at kæmpe fremad mod den absolutte top med eller uden Daniel. Men han har da så meget at give. Han er en leder og et symbol for rigtig meget i Brøndby, og så er han i øvrigt en rigtig god spiller. Han er også nationens anfører. Så merværdien er stor hos ham,« siger Troels Bech, der suppleres af sin cheftræner.

»Daniel skal følge sit hjerte og det, han føler for. Men jeg kan kun sige, at jeg opfordrer til og håber på, han har lyst til at fortsætte. Han skal selv tage beslutningen, men han er meget ønsket. Det er helt sikkert,« slutter Thomas Frank.

Daniel Agger har for ganske nylig haft en samtale med Danmarks nye landstræner, Åge Hareide, om fremtidsudsigterne. Og selv om landsholdet uden tvivl spiller en rolle i forhold til, om anfører stopper karrieren eller ej, vil det – med to-et-halvt år til næste slutrunde - efter alt at dømme blive hverdagen i Brøndby, der bliver tungen på vægtskålen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.