Sikke en aften i Aarhus.

Solen skinnede fra en stort set skyfri himmel, og på Ceres Park sikrede AGF sig videre adgang i playoff-spillet om en adgangsbillet til efterårets Europa League-kvalifikation, da AaB blev besejret 2-0.

»Målet er Europa League-kvalifikation. Men før vi står i en eventuel finale (mod Superligaens nummer tre, red.) skal vi først besejre Randers over to kampe. Det er et hold, der går hårdt til den. Men jeg tror på vores muligheder, da vi i øjeblikket er inde i en god stime,« sagde det 20-årige AGF-stjernefrø, Alexander Ammitzbøll, der endnu engang kom på scoringstavlen.

»Skal jeg være helt ærlig har jeg på et tidspunkt tvivlet en smule på, om jeg nogensinde skulle få mit gennembrud i AGF. Men jeg har altså altid bare kæmpet hårdt for det. Heldigvis er det den seneste måned gået stærkt for mig. Det er en fantastisk følelse, som jeg for alt i verden vil forsøge at fastholde,« sagde Alexander Ammitzbøll.

Mustapha bundu, AGF, og Bjarne Jakobsen, AC Horsens, kæmper om bolden i superligakampen mellem AGF og AC Horsens på Ceres Park Arena i Århus, søndag den 28. april 2019.. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Mustapha bundu, AGF, og Bjarne Jakobsen, AC Horsens, kæmper om bolden i superligakampen mellem AGF og AC Horsens på Ceres Park Arena i Århus, søndag den 28. april 2019.. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix) Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Bedste AGF'er var den to år ældre Mustapha Bundu, der før pausen lagde op til Bror Blumes scoring til 1-0 og derudover var leveringsdygtig i en række veltimede detaljer på højreflanken.

»Min præstation mod AaB er den klart bedste i denne sæson. Det skyldes, at jeg nu er i topform efter et problematisk efterår, hvor jeg et par måneder var plaget af ømhed i musklerne,« sagde Mustapha Bundu, der blev rost til skyerne af AGF's cheftræner David Nielsen.

»Bundu spillede fremragende. I dele af første halvleg var det jo som om vi i forhold til AaB var en spiller i overtal. Så stort et ansvar tog han,« sagde David Nielsen.

Han glædede sig over sejren over AaB.

Cheftræner David Nielsen , AGF Superligafodbold Europa Playoff kamp AGF - AAB. på Ceres Park Aarhus Søndag 12 Maj, 2019. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Cheftræner David Nielsen , AGF Superligafodbold Europa Playoff kamp AGF - AAB. på Ceres Park Aarhus Søndag 12 Maj, 2019. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix) Foto: Ernst van Norde
Vis mere

»AaB har i denne sæson været gode på udebane. Men vi valgte at stå lavt mod dem, og den taktik brød de sig tydeligvis ikke om. Jeg synes vi på den måde fik lukket de rum, hvor deres indivdualister ofte boltrer sig i, ned,« sagde David Nielsen og tilføjede:

»Desuden giver det en tryghed i vores spil, at vi sammenlignet med tidligere på sæsonen i øjeblikket scorer vores mål nemmere. Nu er vi ubesejret i vores seneste syv kampe. Den statistik har jeg det naturligvis rigtig godt med. Det blev en komfortabel sejr, fordi spillerne udførte taktikken rigtigt.«

Nu venter der en duel med Randers FC. Vinderen af den kamp skal på udebane duellere mod mesterskabsslutspillets nummer tre om en adgangsbillet til Europa League-kvalifikationen.

»Vi ser helt bestemt frem mod lokalopgøret mod Randers. Men længere fremad ser vi ikke. Gør vi det, er der en risiko for at vi fjerner fokus. Her og nu vælger vi at glæde os over sejren over AaB,« sagde David Nielsen.