Det kører optimalt for AGF i Superligaen i øjeblikket. Søndag aften på Ceres Park i Aarhus vandt cheftræner David Nielsens tropper 2-1 over Brøndby IF, og dermed erobrede AGF sin tredje sejr i træk i dansk fodbolds bedste række.

Den øjeblikkelige succes står i skærende kontrast til AGF's sæsonstart, hvor man skulle helt hen til sjette runde – mod AC Horsens – for at finde holdets første sejr.

»Egentlig synes jeg, at vi i de første kampe spillede fint. Men vi må erkende, at det har givet pote, at vi efterfølgende lavede vores system (fra 4-3-3 til 4-1-4-1, red.) om,« siger Patrick Mortensen.

Han spillede en stor kamp mod Brøndby IF.

AGF-angriberen Patrick Mortensen jubler med Jon Thorsteinsson og Mustapha Bundu over en scoring mod Brøndby IF i søndag aftens superligakamp i Aarhus.
AGF-angriberen Patrick Mortensen jubler med Jon Thorsteinsson og Mustapha Bundu over en scoring mod Brøndby IF i søndag aftens superligakamp i Aarhus. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

»Jeg får ikke blot scoret, men bliver også noteret for en sjælden assist. Det kan ikke være meget bedre,« siger Patrick Mortensen.

Sammen med Mustapha Bundu, der også scorede mod Brøndby, står han i indeværende sæson nu noteret for syv fuldtræffere.

»Med lidt mere skarphed kunne vi måske have scoret en gang mere. Men vi er glade for sejren og har det fint med, at vi netop nu ligger nummer fire i Superligaen. En af styrkerne på holdet er, at vi ikke lader os rive med over alt det, der rundt om i Aarhus lige nu bliver talt og skrevet om eventuelle medaljechancer. Så vi fortsætter med at tage én kamp ad gangen. Vi har et mål om at komme i top-6, og det ser rigtig fint ud nu. Men der mangler stadig mange kampe, inden Superligaens grundspil er afsluttet, så vi holder snuden lige i sporet og er ydmyge,« siger Patrick Mortensen.

Endnu er det ikke besluttet, hvem der skal træne AGF efter sommerferien, eftersom der ikke er blevet meldt noget ud om David Nielsens fremtid i klubben.

»Det er ikke noget, vi spillere bruger tid på at tænke over. Jeg ved af erfaring, at man i fodboldverdenen ikke skal tænke så langt frem. Der kan nå at ske masser af ting forinden,« siger Patrick Mortensen.

AGF skal i kamp igen på søndag. Her venter der en duel på udebane mod Esbjerg fB.