AGF vandt 2-1 over Sønderjyske i Aarhus, og dermed er holdet sikker på spille i Superligaen i næste sæson

AGF sikrede sig torsdag mod nedrykning, da aarhusianerne vandt 2-1 over Sønderjyske i Aarhus i Superligaen.

Sejren blev sikret i det 90. minut, da AGF's kantspiller Mustapha Bundu scorede kampens sidste mål.

Med sejren ligger AGF på førstepladsen i nedrykningspulje et med 41 point, og derfor kan Sønderjyske, der ligger nummer tre med 29 point, ikke længere indhente AGF.

AGF's cheftræner David Nielsen under Superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus , torsdag 18. april 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger

Resultatet betyder også, at AGF skal spille med i Europa playoff-kampene, der giver adgang til Europa League.

Kampen startede jævnbyrdigt, og begge hold havde svært ved at spille sig til store chancer.

Efter 17 minutter scorede venstrebacken Casper Højer AGF's første mål, da hans frispark snød Sønderjyskes målmand Sebastian Mielitz og gik direkte i nettet.

Kort efter udlignede Sønderjyskes højrekant Christian Jakobsen, da han sparkede et fladt indlæg i nettet til 1-1.

SønderjyskEs Marcel Rømer mod AGF's Benjamin Hvidt under Superligakampen mellem AGF og SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus , torsdag 18. april 2019.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger

Herefter blev kampen mere åben, og begge hold havde inden pausen gode muligheder for at score.

I anden halvleg overtog Sønderjyske initiativet, og blandt andre angriberen Mart Lieder havde en stor mulighed, som han brændte.

I slutningen af kampen forsøgte Sønderjyske at etablere et pres, men i det 88. minut blev midtbanespilleren Marcel Rømer vist ud.

Herefter kontrollerede AGF kampen, og til sidst sikrede Mustapha Bundu holdet sejren, efter han havde driblet sig fri i feltet.

Superligakampen AGF mod SønderjyskE på Ceres Park i Aarhus, torsdag 18. april 2019. Foto: Henning Bagger

Mens AGF reddede sig en ny sæson i Superligaen, så er Sønderjyske i stor fare for at komme ud i nogle barske overlevelseskampe efter tre nederlag i træk.