Smilene var store, og gaverne blev delt ud i stor stil, da AGF fredag slog de forsvarende mestre fra FC Midtjylland med 2-1. Ikke mindst fra den glade giver Kim Aabech.

Han toppede AGF-fansenes i forvejen høje humør med det bedste, man kan give dem på et stadion – et sejrsmål. En scoring, der kom kun få minutter efter, at stadionspeakeren fik store dele af tilskuerne på Ceres Park til at vælte ned ad trapperne for at søge mod ølboderne og de 2.000 øl, som en sponsor gav for den trofaste støtte.

Men her stopper gaveuddelingen med garanti ikke for Kim Aabech. Som BT også skrev fredag, har han for under en måned siden vundet omkring 1,9 millioner kroner på at spille roulette på nettet, og da avisen møder angriberen på vej ud til holdets årsafslutning, forklarer han, at han nok ikke slipper uden om at give en omgang eller to i det aarhusianske natteliv.

»Nej, det tror jeg ikke. Men det er også ok. Det kan nok blive til mange runder,« siger han med et grin og forklarer, hvordan 3.000 kr. over en nat blev til 1,9 millioner kr.

Kim Aabechs kontrakt med AGF udløber til sommer.
Kim Aabechs kontrakt med AGF udløber til sommer. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Jeg sad lidt på nettet, og jeg kan godt sidde og hygge mig på rouletten. Så havde jeg lige 3.000, og jeg ville lige give den en chance. Jeg var så heldig, at den ramte mine tal hver gang. Jeg tror, at jeg ramte 20-30 gange i træk med 2.000 - 3.000 kr. på, så det var lidt urealistisk. Jeg var bare heldig. Det var en ’once in a lifetime’, og det skulle lige være mig,« siger den 32-årige angriber.

Trods de mange omgange, det nok bliver til holdkammeraterne, kommer han næppe til at bruge det hele, og når først chokket over at vinde så mange penge rigtigt har lagt sig, ved han godt, hvad de ellers skal gå til.

»Jeg er faktisk stadig lidt i chok, men det er svært at fejre noget, man først rigtigt kan få brugt om et par år, for de skal investeres. Jeg skal selvfølgelig lige have 100.000 eller 200.000 ud til brug nu. Men nej, det er da klart, at når man har barn nummer to på vej, og min frue og jeg ved, at vi skal tilbage til Sjælland og søge noget fast, så er det nok der i København, at pengene skal bruges til noget lejlighed eller hus.«

Det kan dog være, at turen tilbage til København kommer til at gå over det vestjyske.

Store kontraktuenigheder om en forlængelse med AGF har gjort, at rygterne om hans fremtid er taget til, og der har været spekuleret i, at Esbjerg skulle være interesseret i at ansætte Kim Aabech, der har kontraktudløb til sommer og derfor frit må tale med andre klubber til nytår.

Kim Aabech (th.) har scoret på straffespark til 2-1 mod FCM.
Kim Aabech (th.) har scoret på straffespark til 2-1 mod FCM. Foto: Henning Bagger
Vis mere

AGF-topscoreren forklarer nu selv for første gang, at Esbjerg godt kunne lokke ham.

»Jeg er selvfølgelig åben for det, så længe der ikke er noget på plads. Jeg synes, Esbjerg er en fed klub, der spiller meget direkte, men det er da klart, at jeg lige nu har mit hjerte her, og jeg håber da, at vi kan finde en løsning, men jeg går ikke på kompromis med noget, så det er der, den ligger lige nu,« siger han og forklarer, at det handler om økonomi, hvis han skal forlænge med AGF.

»AGF har da tilbudt mig en ny kontrakt, men den er bestemt ikke i orden.Jeg havde måske forventet, at jeg ville stige i løn, men sådan skulle det ikke være. Men altså, det er en del af spillet, og det må man tage med. Så handler det bare om, hvem der holder ud længst tid,« siger Kim Aabech, som AGF har tilbudt en ny kontrakt til sommeren 2017.

I efteråret har hans agent over for BT fortalt, at han tror, der ville være nul procent chance for, at han fortsætter i Aarhus-klubben, men trods den angivelige interesse fra Esbjerg og et for dårligt udspil fra AGF håber han stadig på en forlængelse.

»For en måned siden var den død, men nu er der kommet lidt liv i den, og det er egentlig også sådan, det skal være. Det er da klart, at der altid vil være bejlere for en spiller, der laver assist og mål, så jeg ser på mulighederne, men jeg har bestemt ikke afvist AGF.«

Kim Aabech er ude ved AGF-tilskuerne efter kampen mod FC Midtjylland.
Kim Aabech er ude ved AGF-tilskuerne efter kampen mod FC Midtjylland. Foto: Axel Schütt
Vis mere

AGF-træner Morten Wieghorst ville i går ikke fortælle yderligere om forhandlingerne med Aabech.

»Han har stadig et halvt år tilbage af sin kontrakt, og vi tager ikke diskussionen i pressen,« forklarede han.

Alt imens har Kim Aabech nu penge nok til at være kold, men han afviser, at det har indflydelse på det næste træk i karrieren.

»Det betyder ikke noget, for jeg holder det ude af fodbolden. Nu har jeg fået en økonomi, som kan stable mig på benene efter fodboldkarrieren, men derfor skal jeg stadig tjene penge, mens jeg spiller fodbold.«

BT ville gerne have talt med AGFs sportschef, Jens Andersson, men han kom ikke ud til interview i mixed zone efter fredagens 2-1-sejr over FC Midtjylland.