Foto: Mikkel Berg Pedersen

AGF har skiftet træner endnu en gang. Glen Riddersholm er den nye kaptajn på den aarhusianske fodboldfærge, og han blev præsenteret mandag på et pressemøde med store ambitioner og højt humør.

Men før glæden og håbet var der gået adskillige måneder med gnidninger og mistillid mellem de vigtigste mennesker i AGF. Et forløb, der i sidste ende kostede Morten Wieghorst jobbet i klubben fra Aarhus.

Morten Wieghorst stopper i AGF

Det er ikke nogen hemmelighed, at Jacob Nielsen og Morten Wieghorst havde et anspændt forhold. Det har de fleste i og omkring klubben bekræftet. Men ikke før nu har det været fremme, hvad der præcis skar de sidste bånd over mellem direktøren og cheftræneren. Det handler ifølge BTs oplysninger om en episode mellem klubbens store profil Jens Jønsson og direktør Jacob Nielsen, der kom i et aggressivt sammenstød til oprykningsfesten i foråret.

Da AGF den 25. maj blev sendt i Superligaen af en Vejle-sejr over Lyngby, skulle det fejres. Spillere, trænere og ledere i klubben samledes derfor til spisning på Restaurant Grappa ved åen i Aarhus. Udsigten til igen at kunne byde fansene på topfodbold i byen skulle skylles ned med alkohol og festivitas, og det blev den.

Glen Riddersholm præsenteres som ny træner i AGF

Det blev sent, og der skulle festes videre. Her tog direktør Jacob Nielsen med AGF-spillerne videre i byen, og ud på natten skete der så en episode, som skulle kaste skygger længe efter. Direktør Jacob Nielsen kom i et sammenstød med Jens Jønsson, hvor Jacob Nielsen ifølge BTs kilder udviste "aggressiv adfærd".

»Der var ikke tale om noget slagsmål. Der var tale om en diskussion, hvor jeg hamrer hånden i bordet, og der vælter en øl ud over Jens. Så rejser han sig op, og folk tror, at vi skal til at slås. Men det er bare en naturlig reaktion, at han rejser sig op, fordi han får den øl ud over sig. Mere er der ikke i det,« siger Jacob Nielsen til BT.

GR

Morten Wieghorst og hans trænerteam var taget hjem tidligere den aften, og da cheftræneren senere fik nys om episoden, konfronterede han Jacob Nielsen og Jens Andersson med sin viden. De nedtonede og afviste angiveligt historien til at starte med. Men Morten Wieghorst fik bekræftet sin mistanke og gik videre til bestyrelsen for at få dem til at tage affære, og så blev Jacob Nielsen af bestyrelsen bedt om at beklage over for Jens Jønsson og resten af truppen. Det bekræfter flere kilder over for BT.

Således måtte AGF-direktøren tage turen ned i omklædningsrummet og undskylde for episoden med fuldskab og dårlig dømmekraft.

»Jeg havde en diskussion med Jens Jønsson på et upassende tidspunkt. Det har jeg undskyldt over for Jens, over for Morten og over for spillertruppen, fordi jeg synes, at det er upassende, at jeg som leder har det, når vi er til en oprykningsfest, og der er alkohol involveret,« siger Jacob Nielsen.

gfwr

Det blev starten på enden for Morten Wieghorsts AGF-karriere. Her forsvandt den sidste tillid mellem to mennesker, der blev ansat med fuld viden om, at de skulle arbejde sammen. Bestyrelsesformand Lars Fournais fortalte i TV 2 Østjylland-programmet Fodbold med Horup, at Jacob Nielsen endda havde fået indskrevet i sin kontrakt, at det var et krav, at Morten Wieghorst blev ansat som cheftræner.

Optrækket til slagsmål var endnu en episode, der skabte mistillid mellem de to store bosser i AGF. En mistillid, der startede med Jacob Nielsen og Jens Anderssons fyring af Erik Larsen tilbage i februar. Det var første skridt på vejen mod Morten Wieghorsts AGF-exit. Det næste store skridt var episoden mellem Jacob Nielsen og Jens Jønsson, og da Glen Riddersholms navn begyndte at florere i medierne, var dialogen endegyldigt død mellem Morten Wieghorst på den ene side og Jacob Nielsen og Jens Andersson på den anden.

Det kostede lørdag Morten Wieghorst jobbet i AGF. Dagen efter sejren i forårets sidste kamp over mestrene fra FC Midtjylland.

BT har forsøgt at komme i kontakt med Morten Wieghorst, men uden held. Jens Jønsson har ikke ønsket at kommentere sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.