Næsten en hel halvleg i undertal blev dyr for Brøndby, der mandag tabte 1-3 på udebane til AGF i Superligaen.

AGF kom mandag tilbage på sejrskurs i Superligaen efter to nederlag, da Brøndby blev slået med 3-1 på hjemmebane.

En udvisning til Brøndbys unge Morten Frendrup lige efter pausen blev udslagsgivende for kampen, da der på det tidspunkt stod 1-1.

Det lykkedes nemlig AGF i kampens slutfase med to hurtige mål at lukke kampen, efter en periode hvor Brøndby trods undertallet var det bedste hold.

Sejren sender AGF op på fjerdepladsen med 18 point, mens Brøndby grundet en dårligere målscore end Sønderjyske rykker ned på tredjepladsen med 21 point.

Efter en start med et utal af fejlafleveringer var det ud af det blå, at AGF pludselig bragte sig foran efter 36 minutters spil.

Et smukt indlæg fra venstrebacken Casper Højer fandt sydafrikanske Gift Links, som med en hård inderside sendte AGF på sejrskurs.

Det lykkedes dog Brøndby at udligne lige før pausen med et bizart mål, hvor AGF-målmand Kamil Grabara og AGF-angriber Patrick Mortensen ikke så gode ud.

Storspillende Jesper Lindstrøm slog et hjørnespark ind tæt under mål for Brøndby, og da svenske Simon Hedlund let screenede Grabara, gik bolden i mål via Hedlunds læg.

Anden halvleg var knapt nok gået i gang, da Frendrup modtog sit andet gule kort efter en tackling og blev sendt i bad.

Der skulle dog gå lidt tid, før AGF fik udnyttet overtallet.

Først i det 78. minut blev hjemmeholdet farlige, og det resulterede i en scoring af AGF-topscorer Patrick Mortensen, der drejede rundt på en tallerken og tæskede sit hold på 2-1.

Bare to minutter senere slukkede unge Albert Grønbæk så Brøndbys håb om point, da han afsluttede en perfekt AGF-kontra med målet til 3-1.