Gift Links.

AGF præsenterede kort efter sejren over Esbjerg en forstærkning i den sydarikanske spiller på bare 20 år.

Men selvom det ikke er et navn, der popper op som velkendt i danske fodboldkredse, og Gift Link får prædikatet 'ung og talentfuld' på sig, er der forventning til den driblestærke afrikaner.

Der skal leveres på førsteholdet, og da B.T. spørger ind til den nye fyr i klassen, forklarer direktør i AGF, Jacob Nielsen, at klubben har åbnet den side af pengepungen med sedler i.

»I aarhusianske målstok er det en pænt dyr spiller, så det er også derfor, vi har lavet en langvarig aftale på fem år,« siger Jacob Nielsen og tilføjer:

»Han er ikke købt som en talentspiller. Vi vil gerne bruge penge, men så skal det være noget, der kan gå ind og forstærke os. Det kan lige så godt være til truppen, som det kan være til startopstillingen. Jeg synes, vi har en spændende trup, så han er et supplement til truppen, men ikke blot købt ind som talent, selv om han uomtvisteligt har det. Han er købt for at spille,« slår Jacob Nielsen fast.

Mod Esbjerg var det måske sådan en type, AGF lige præcis stod og kunne bruge. Én, der ikke skiller sig af med bolden med det samme.

Specielt i første halvleg kom udeholdet frem til flere store chancer, og det var reelt kun Mustapha Bundu, der stak af med bolden og kunne skabe plads, så resten af AGF-mandskabet kunne skubbe op.

AGFs ene mål, som blev scoret af Jakob Ankersen, blev da også sat ind efter et Esbjerg-angreb, og udeholdets træner John Lammers havde svært ved at tro på, hvad han lige have overværet i Ceres Park.

»Jeg står med en lortefølelse. De spillede ikke, de forsvarede kun. Ligesom i håndbold. Det skal vi lære af. Der var kun et hold, der spillede fodbold, og det var os. Så det er ærgerligt, at vi ikke fik som fortjent. Måske skyldes det vores manglende selvtillid,« siger træneren for Esbjerg, der efter otte runder kun har scoret fire mål og skrabet fem point sammen.

»Jeg sagde til gutterne, at jeg var glad for deres spil, men de skal tro på chancerne, og at de får dem. Vi skulle mindst have et point med. De forsvarede bare med 11 spillere og kørte den så op på Bundu, så det var rigtig svært at skabe chancerne. Nu skal vi bare have selvtilliden tilbage,« forklarer John Lammars, der efter kampen også slog fast, at han ikke vil have flere ændringer i truppen på den sidste dag af transfervinduet.

Trænerkollega David Nielsen medgav, at hans hold ikke spillede den kønneste kamp, men aarhusianerne havde læst på lektien, pointerer han.

David Nielsen og co. tog alle tre point.
David Nielsen og co. tog alle tre point. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi ved, hvordan de gerne vil spille, og vi ved, at det er et hold, der har svært ved at score mål, så vi går ikke ud og hjælper dem med det. Vi laver et par små fejl, hvor de kunne have scoret. Men da vi har scoret et mål, lukker vi dem ned,« siger David Nielsen og fortsætter:

»Det er det første hold, vi har mødt, der spiller sig ud af det, når vi har været oppe i et tungt pres, det gør også, at vi bliver lidt forsigtige, så jeg er glad for, at vi får scoret målet.«

AGFs tredje sejr i træk kommer oven på en aarhusiansk gevinst på Brøndby Stadion, hvor hjemmeholdet blev slået med klare 3-0.

»Nu har vi alle sammen læst og hørt om, at vi aldrig vinder den næste kamp, når vi har slået Brøndby. Men jeg er glad. Det er to forskellige kampe. I sidste uge spiller vi forrygende på Brøndby Stadion, og der var høj intensitet. I dag var der lavere intensitet og en taktisk affære. Jeg er rigtig glad for, vi vinder kampen og igen holder nullet, efter vi gav dem et par chancer væk i første halvleg.«

Nu står landsholdspausen for døren, men selv om AGF er inde i en god stime med fire kampe uden at lukke mål ind, trænger holdet til at puste ud, mener David Nielsen.

»Pausen kommer på et fint tidspunkt. Det har været hårdt for os at få vendt det her,« siger han og bemærker, at det er holdet, der har brug for at trække luft ind og ikke ham selv.

»Jeg har fandeme aldrig brug for pause. Nu har vi mulighed for at tanke energi. En ting er, at vi har vendt en dårlig start til noget godt nu, men det koster kræfter for spillerne, så det er fint lige at få noget tid til at sunde os og kigge tilbage på, hvad vi har gjort godt,« slutter David Nielsen, som får pause fra kampene, om han vil det eller ej.

Så kan han bruge tiden på at lære den nye spiller at kende.