Lyt til artiklen

Jakob Michelsen blev glad, da han første gang blev ringet op af superliga-klubben OB. Det var umiddelbart efter, at den daværende træner Kent Nielsen havde fået overleveret beskeden om, at han ikke længere var ønsket i klubben.

Men det var først efter flere snakke med OB-ledelsen, at 37-årige Jakob Michelsen for alvor blev overbevist om, at det føltes rigtigt. Tirsdag formiddag blev det så meldt ud fra OB, at klubben havde fået Jakob Michelsen som ny cheftræner på en treårig kontrakt.

»Det er et rigtig godt match med de ting, OB gerne vil og de ting, jeg gerne vil. OB har mange af de ting, som jeg vægter i Superligaen i form af et projekt. Jeg kunne sagtens have valgt at tage et job tidligere,« siger Jakob Michelsen i et interview til BT og fortsætter:

»Men det var det rigtige for mig ud fra de værdier og ud fra de målsætninger, som jeg synes, at en fodboldklub skal have. Og jeg tror, jeg kan gøre en forskel sammen med resten af staben i forhold til at indfri det potentiale, der er i Odense.«

I sidste uge blev Kent Nielsen fyret som cheftræner for OB.
I sidste uge blev Kent Nielsen fyret som cheftræner for OB. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Jakob Michelsen blev ligesom Kent Nielsen fyret fra sit tidligere job, hvor han stod i spidsen for den svenske klub Hammarby. Det skete i begyndelsen af året. Nu skal han tilbage til Danmark, hvor han tidligere har været træner for Hobro, Skive og Sønderjyske.

Her skal han forsøge at gøre det, som Kent Nielsen ikke formåede at gøre i de sidste tre sæsoner: At ende blandt de seks bedste klubber i Superligaen.

»Vi skal forhåbentlig vinde flere fodboldkampe. De har lagt en plan frem for mig, som lyder spændende. Nu har OB ikke været i top-6 i syv år. Og det potentiale, som jeg mener, der er til stede i klubben og i byen, vil jeg gerne være med til at indfri og se, om vi kan rykke os rent resultatmæssigt,« siger Jakob Michelsen.

Jakob Michelsen er dog ikke naiv. Han understreger, at der ikke kommer til at ske en revolution i klubben fra dag et, omend han ikke udelukker, at det er noget, han vil forsøge at gøre på lang sigt.

OB er ikke endt i top seks de seneste tre sæsoner med Kent Nielsen ved roret. Det skal Jakob Michelsen forsøge at ændre på.
OB er ikke endt i top seks de seneste tre sæsoner med Kent Nielsen ved roret. Det skal Jakob Michelsen forsøge at ændre på. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han tager det hele et skridt ad gangen. Først vil han lære spillerne at kende, og det sker den 18. juni, hvor han sammen med sin nye assistenttræner Henrik Hansen og stab møder truppen til den første træning i Ådalen.

»Man må altid tage udgangspunkt i de spillere, man har til rådighed. Og der er gjort et rigtig godt stykke trænerarbejde i en periode af Kent Nielsen. Nu skal vi tage de gode ting med fra den tid og putte vores eget krydderi på. Selv om jeg har set rigtig mange OB-kampe over en periode, så er det først, når man møder spillerne, at man lærer dem indgående at kende,« siger Jakob Michelsen og fortsætter:

»Og det arbejde skal vi i gang med nu her. Men jeg er heller ikke så naiv at tro, at når man kun har en kort sommeropstart, så kan man ikke revolutionere det hele. Og der er rigtig mange gode ting i OB’s spil så som, at de er gode på bolden. De har været gode til at bygge spillet op. Men nu skal vi have gjort det mere direkte og aggressivt.«

Men hvordan vil han helt konkret ændre spillet til det direkte og aggressive? Det har Jakob Michelsen ikke lagt sig fast på endnu. Ej tænker han på at spille med en bestemt formation. Det går han ikke så meget op i. Det er mere en bestemt stil og nogle bestemte principper, som holdet skal arbejde ud fra.

Jakob Michelsen vil ændre spillestilen i OB. Spillet skal gøres mere direkte og aggressivt.
Jakob Michelsen vil ændre spillestilen i OB. Spillet skal gøres mere direkte og aggressivt. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Til gengæld er transfervinduet lige om hjørnet. Og her fortæller den kommende cheftræner, at han planlægger at hente nye spillere og forstærkninger til klubben for at nå målet op en top seks-placering i Superligaen.

Han vil dog ikke pege på én bestemt spiller, han vil hente, eller én bestemt position, som han vil forstærke.

»Vi ser selvfølgelig på, hvordan vi kan forstærke vores trup. Vi har sagt farvel til nogle spillere. Det er i øvrigt før min tid. Og nu skal vi se, om vi kan få tilføjet nogle spillere. Sådan er det i transfervinduer, så kan der komme afgang og tilgang. Vi har en plan for, hvad vi gerne vil i det kommende transfervindue, og så håber vi også på, at det kan lade sig gøre,« siger Jakob Michelsen.

Hvad kan du love OB og fansene, at de kommer til at se frem til 2021, hvor din kontrakt udløber?

»Vi kommer til at se et hold, der holder fast i de ting, OB er gode til. Så vil vi lægge på i form af et mere direkte spil og en mere aggressiv stil. Og så skulle vi meget gerne rykke i resultaterne. De skal forhåbentlig gerne følge hånd i hånd,« Jakob Michelsen.