Andreas Cornelius er tabt for FC København og fortsætter efter alt at dømme karrieren i Serie A.

Ifølge BTs oplysninger var den store angriber torsdag ikke til træning sammen med resten af truppen i FC København, men var derimod i Italien for at se på forholdene i Atalanta, der er klar med en kontrakt.

Spillerne havde fri onsdag og torsdag efter sejren over Brøndby i mandags, hvilket flere benyttede til at tage et smut til udlandet for at hygge sig på caféer og shoppingstrøg.

Andreas Cornelius fløj derimod til Bergamo for at besøge Atalanta, der ligger på en overraskende femteplads i Serie A og derfor kan se frem til at spille europæisk fodbold i den kommende sæson.

Ståle Solbakken afslørede mandag, at han og Andreas Cornelius arbejdede på at finde en ny klub til angriberen, og efter at have forhandlet med cypriotiske Pieros Sotiriou fra APOEL, ser afløseren allerede ud til at være fundet.

Prisen ligger ifølge BTs oplysninger i omegnen af 4 mio. euro, hvoraf en meget stor del skal sendes videre til Cardiff, der i vinteren 2014 gik med til at sælge Andreas Cornelius tilbage til FC København for omkring 30 mio. kr. efter et halvt år forinden at have givet mellem to og tre gange så meget.

Interessen for Andreas Cornelius har været ganske pæn, og der har angiveligt været tilbud for både Premier League og Bundesligaen. Nu tyder alt imidlertid på, at det bliver Serie A og  Atalanta, der løber med den hovedstødsstærke landsholdsangriber.

Andreas Cornelius bliver langt fra den første dansker i Atalanta, der ellers er kendt som en af Italiens stærkeste klubber ud i talentudvikling. I slutningen af 40'erne og starten af 50'erne var den norditalienske klub et yndet mål for danske spillere med angriberne Jørgen Leschly Sørensen og Karl Aage Hansen i spidsen, og i 1960'erne var Flemming Nielsen en stor profil i Bergamo.

Går handelen igennem, skal Cornelius enten erstatte eller tage kampen op med den 21-årige italienske landsholdsspiller Andrea Petegna, som i denne sæosn har spillet 9'er-positionen i træner Gian Piero Gasperinis succesfulde system.